• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Oncologie (huidkanker)

Print 

Voor de behandeling van verschillende vormen van huidkanker zoals cutane lymfomen, cutane carcinomen, cutane melanomen, waaronder de erfelijke melanomen, kunt u bij Dermatologie terecht bij verschillende spreekuren.

Spreekuur cutane lymfomen

Op het cutane lymfomen spreekuur komen patiënten met lymfomen (lymfeklierkanker/leukemie) in de huid. Dat worden cutane lymfomen genoemd. Van cutane lymfomen bestaan vele vormen, van laag-gradig/indolent (niet/nauwelijks levensbedreigend) tot meer agressieve vormen, die zich soms kunnen uitbreiden in de huid en daarbuiten.

In het UMCG is een Werkgroep Cutane Lymfomen, waarin specialisten zitting hebben van de afdelingen Dermatologie, Pathologie, Hematologie en Radiotherapie, die allen expertise hebben op dit gebied. De specialisten van de afdeling Dermatologie en Pathologie zijn ook lid van de Landelijke Werkgroep Cutane Lymfomen.

Spreekuur huidkanker

Op het verdachte plekken spreekuur (VPS) is voor patiënten met huidafwijkingen die misschien wijzen op huidkanker (carcinomen en melanomen en voorstadia). Na onderzoek wordt samen met de patiënt een behandelingstraject afgesproken. Als er sprake blijkt te zijn van verdacht plekje, dan kan al tijdens het eerste bezoek de verdachte plek worden verwijderd.

Het spreekuur is multidisciplinair en wordt gedaan door de afdeling Dermatologie in samenwerking met de afdeling Plastische Chirurgie. Ook is er samenwerking met de afdeling Oncologische Chirurgie en het Hoofd-Hals-team van het UMCG.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram