• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De afdeling Dermatologie van het UMCG onderzoekt en behandelt patiënten met alle soorten huidziekten. De meeste huidziekten hebben een chronisch karakter en veel patiënten blijven daarom langdurig onder behandeling. De afdeling Dermatologie onderzoekt welke behandeling voor de patiënt het meest geschikt is en zorgt voor een goede informatievoorziening en intensieve begeleiding. Behandelen gebeurt voornamelijk op de polikliniek.

Behandelingen die meer tijd kosten vinden plaats in het behandelcentrum. Hier krijgen patiënten bijvoorbeeld lichttherapie, zwachtelbehandelingen met zalftherapie, dagbehandelingen en intensieve behandelingen met medicijnen. Patiënten met zeer ernstige huidziekten kunnen worden opgenomen op verpleegafdeling D4.
De afdeling Dermatologie van het UMCG is gespecialiseerd in blaarziekten en huidafwijkingen die ontstaan door de arbeidsomstandigheden.

Naast algemene spreekuren houdt de afdeling ook specifieke spreekuren. Zo is er een speciaal spreekuur voor immunodermatologie en een multidisciplinair spreekuur voor blaarziekten, waarbij meerdere specialisten nauw met elkaar samenwerken. De afdeling Dermatologie werkt daarnaast intensief samen met onder andere de afdelingen Gynaecologie, Urologie, Allergologie en Kindergeneeskunde.
In samenwerking met de GGD Groningen is er een spreekuur voor patiënten met seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).

Patiënten met huidkanker kunnen in het UMCG terecht voor Mohs'-chirurgie; deze techniek wordt in slechts enkele centra in Nederland toegepast. Elders op deze website van de afdeling Dermatologie leest u daarover meer.

​​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram