•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Patiëntenzorg op de afdeling Chirurgie

Print 

De afdeling Chirurgie is betrokken bij de behandeling van veel ziekten en aandoeningen. Deze behandelingen worden veelal in afstemming met artsen van andere afdelingen (de multidisciplinaire teams) en samen met u vastgesteld en uitgevoerd.

De chirurg voert de operatie uit die deel uitmaakt van de behandeling die samen met bijvoorbeeld een internist, leverspecialist of gynaecoloog is vastgesteld. Daarnaast zijn andere zorgverleners bij uw zorg betrokken zoals verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten of collega’s van onderzoeksafdelingen.

Patiënten die naar het UMCG worden verwezen hebben vaak complexe medische problemen die alleen in een Universitair Medisch Centrum behandeld kunnen worden. Daarom staat op de website van de afdeling Chirurgie geen uitgebreide informatie over ziekten en aandoeningen, omdat deze informatie vaak te algemeen is en niet goed aansluit bij uw situatie. Zo is de behandeling van een blinde darm ontsteking (appendicitis) anders, als u naast deze ontsteking bijvoorbeeld ook suikerziekte (diabetes mellitus) hebt. Vanzelfsprekend wordt u uitgebreid geïnformeerd over uw ziektebeeld tijdens uw gesprekken met zorgverleners. Tijdens deze gesprekken heeft u uiteraard de ruimte om ook uw eigen vragen te stellen.

We willen u op deze site vertellen wat u van ons kunt verwachten als u naar de afdeling Chirurgie wordt verwezen. Daarbij maken wij gebruik van de onderstaande vier stappen (intake, diagnose, behandeling en nazorg) die u als patiënt doorloopt.

Tot slot zult u op onze afdeling kennis maken met diverse zorgverleners die een bijdrage leveren aan uw behandeling. Op deze website hebben we het hoofdstuk Behandelaars​ opgenomen. Bij elk van hen staat vermeld in welke aandoeningen zij zich hebben gespecialiseerd.