• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoek en advies bij problemen met het zitten

Print 

​Als u problemen heeft met het zitten, kunt u terecht op het spreekuur van het zitadviesteam op locatie Beatrixoord van het UMCG Centrum voor Revalidatie. Het spreekuur is erop gericht uw zithouding te verbeteren, waardoor u in de toekomst minder klachten heeft.

Wat gebeurt er tijdens het spreekuur?

U bespreekt met het team welke problemen u heeft. Ook onderzoekt het team uw zithouding, zowel in uw (rol)stoel als op de onderzoeksbank. Een zitdrukmeting kan onderdeel zijn van het spreekuur. U zit tijdens de zitdrukmeting op een speciale mat. Deze mat laat zien hoe de drukverdeling onder uw zitvlak is.

Het is belangrijk dat u de stoel meeneemt waarop u de zitproblemen ervaart. Deze stoel wordt tijdens het spreekuur onderzocht. De ergotherapeut en/ of adaptatietechnicus zullen, als dat mogelijk is, de instellingen veranderen of (tijdelijke) aanpassingen maken.

Het spreekuur duurt ongeveer 60 tot 90 minuten. U krijgt tijdens het spreekuur een advies voor mogelijke aanpassingen van uw (rol)stoel of uw zithouding. Tijdens het spreekuur zijn een revalidatiearts, ergotherapeut, fysiotherapeut, adaptatietechnicus en eventueel een decubitusverpleegkundige aanwezig.

Verwijzing naar de zitpoli

U heeft u een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig voor het spreekuur van het zitadviesteam.​