• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Brinkhuis

Print 

Het Brinkhuis is een volledig ingerichte vrijstaande bungalow met verschillende voorzieningen en aanpassingen. De bungalow is bedoeld voor patiënten van het Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord. Als u op locatie Beatrixoord revalideert dan krijgt u de mogelijkheid om in dit huis de alledaagse praktijk van het zelfstandig wonen uit te proberen en te oefenen. Bij de inrichting is daarom rekening gehouden met veel verschillende beperkingen die bij de mensen kunnen voorkomen. Het Brinkhuis is geschikt voor één patiënt en zijn eventuele partner/naaste. Het Brinkhuis staat op het terrein van het Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord. 

De inrichting

Het Brinkhuis is een gelijkvloerse geheel ingerichte woning met een ruime woonkamer, een open keuken, een slaapkamer, hal, een badkamer met douche, wastafel en toilet. In het huis zijn een vaatwasser, wasmachine, droger en magnetron aanwezig. In het Brinkhuis zijn diverse hulpmiddelen en voorzieningen aanwezig. Er is ook een computer met internetaansluiting. In de woning is voor noodgevallen een alarm aanwezig.

Doel van het proefwonen

In het Brinkhuis kunt u tijdens de laatste fase van uw revalidatie, in de praktijk ervaren hoe zelfstandig wonen is. U leert omgaan met uw beperkingen in een situatie die zo goed mogelijk de toekomst nabootst. Daarnaast ervaart u welke aanpassingen of voorzieningen in uw eigen huis nodig zijn.

Zorg en begeleiding

Tijdens het verblijf in het Brinkhuis blijft u onder behandeling van de afdeling waar u bent  opgenomen. Voor de nodige ADL-hulp schakelt het CvR de Thuiszorg in en u wordt begeleid door een begeleider uit het behandelteam. Deze begeleider geeft uitleg over alle zaken die te maken hebben met het verblijf in het Brinkhuis en maakt met u afspraken over de doelen van het proefwonen.

Meer informatie

U kunt meer informatie krijgen via Contact.