• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Rennen ondanks beperking dankzij RaceRunners

Print 
17 juli 2019

​Vorige week heeft de Prins Johan Friso Mytylschool in Haren twee RaceRunners in ontvangst mogen nemen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van Juliette Woltjer, zij werkt als fysiotherapeut op de Mytylschool vanuit het UMCG Centrum voor Revalidatie. De twee RaceRunners zijn gefinancierd door de Johan Cruyff Foundation. Deze foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen wereldwijd. 

Wat is een RaceRunner?

De RaceRunner is een driewieler loopfiets zonder pedalen en met borststeun. De RaceRunner zorgt ervoor dat kinderen met een lichamelijke beperking toch kunnen rennen. Het biedt deze kinderen de mogelijkheid om aan sport mee te doen en aan hun conditie te werken. Ook vergroot het zelfstandig kunnen sporten de eigenwaarde en het gevoel van vrijheid van de kinderen. Een RaceRunner kan daarom ook goed worden ingezet bij de revalidatiebehandeling. 

Onderwijs en revalidatie onder één dak

De Mytylschool biedt onderwijs en revalidatiezorg onder één dak aan kinderen en jongeren die een lichamelijke of meervoudige beperking hebben of langdurig ziek zijn. Het UMCG Centrum voor Revalidatie en de school werken al sinds 2006 intensief samen; de kinderen leren en revalideren op één plek. Met de komst van de twee nieuwe RaceRunners is er nu voor elke leerling van de Mytylschool een geschikte RaceRunner beschikbaar.

Op de ​​website van RaceRunningCruyff Foundation en de Prins Johan Friso Mytylschool staat meer informatie over de RaceRunners en de financiering. 


Van links naar rechts: Loes Poorte (docent), Judy Delfgou (Johan Cruyff foundation), Juliette Woltjer en Tim ten Wolde (teamleider Mytylschool).​