• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Collega’s brengen nieuw praktisch boek afasietherapie uit

Print 
09 december 2019

​​Volwassenen die hersenletsel oplopen krijgen vaak ook te maken met een taalstoornis: afasie. Dit kan problemen geven bij het spreken, begrijpen, schrijven of lezen. Afasietherapie draagt bij aan het herstel van deze stoornissen.

boekcover​​

In februari 2020 verschijnt het boek Module ​specifieke therapie bij afasie. Dit praktische boek beschrijft de werkwijze van een stoornisgerichte afasietherapie op klank- en woordniveau en is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Logopedisten en klinisch linguïsten kunnen dit boek gebruiken als handig naslagwerk. Het boek kan ook ingezet worden als studieboek voor studenten logopedie en klinische ling​uïstiek en als cursusboek voor de bijbehorende Ellis & Young-cursus. Het boek is nu alvast te reserveren met kortingscode afasie20 via de website van ​de uitgever.​

Auteurs Judith Feiken, Anna Hüttmann en Petra Links werken als logopedist, klinisch linguïst en post-HBO docent in het UMCG Centrum voor Revalidatie en hebben jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van mensen met communicatiestoornissen na hersenletsel.

​Speech Therapy App (STAPP)

Daarnaast vormt deze methode een goede leidraad bij het gebruik van de Speech Therapy App (STAPP). Deze app ondersteunt de logopedische behandeling door audio- en visuele ondersteuning en automatische registratie van resultaten. De app is sinds kort te bestellen via deze webshop​.