• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatieavond neuromodulatie

Print 
23 oktober 2018

​Donderdagavond 1 november 2018 organiseert het Anesthesiologie Pijncentrum in UMCG Beatrixoord een informatiebijeenkomst over epidurale neuromodulatie. Neuromodulatie wordt onder meer gebruikt bij de behandeling van zenuwpijn, aanhoudende rug- en/of nekpijn, onbehandelbare angina pectoris, perifere vasculaire ziekte en dystrofie. 

Tijdens de avond wordt er uitleg gegeven over de behandeling en de verwijzing. Ook delen oud-patiënten delen hun ervaringen met deze manier van pijnbestrijding bij chronische klachten. Diverse pijnspecialisten zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. 

Chronische pijn en epidurale Neuromodulatie

Bij chronische pijn heeft iemand al maanden of jaren pijn in de nek, rug, armen of benen. Vaak wordt bij pijn die al zo lang duurt geen specifieke oorzaak meer gevonden en ondanks meerdere behandelingen verdwijnen de klachten niet. Neuromodulatie is een behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van het toedienen van elektrische prikkels vlak bij het ruggenmerg. Het UMCG gebruikt epidurale neuromodulatie al meer dan 20 jaar met goed resultaat bij patiënten met chronische pijn.

Aanmelden tot 29 oktober

De informatiebijeenkomst - in de Week van de Pijn - start om 19.00 uur aan de Dilgtweg 5 in Haren - en zowel verwijzers als patiënten zijn van harte welkom om zich te laten informeren. U kunt zich voor 29 oktober via Contact aanmelden voor de informatieavond.
Voor meer informatie over neuromodulatie kunt u de website neuromodulatie.com​ raadplegen. ​

​Programma

​19.00-19.15 uur
André Wolff, medisch hoofd Pijncentrum/ anesthesioloog
​Welkom​
​19.15-19.30 uur
Drs. Joke Perdok, anesthesioloog
​Informatie over het Pijncentrum en de behandelingen
​19.30-19.45 uur
Dhr. W. Sanders
​Ervaringen neuromodulatie patiënt
​Pauze
​20.15-20.30 uur
Mw. A.G. Nieborg
​Ervaringen neuromodulatie patiënt
​20.30 uur​Gelegenheid tot stellen van vragen en afsluiting
​20.45 uur​​Hapje en drankje