• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Gezonde leefstijl en revalidatie in de praktijk: deelname patiënten en medewerkers aan 4Mijl & 4Mijl4You

Print 
28 november 2019

​Gezonde leefstijl en revalidatie gaan hand in hand. Binnen het Centrum voor Revalidatie is hier veel aandacht voor. Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het Centrum voor Revalidatie probeert dit zoveel mogelijk te stimuleren. Door aan te haken bij bestaande evenementen in de regio worden patiënten gemotiveerd om (samen) te bewegen. 

G​​rote en diverse opkomst 4Mijl4You

In oktober vonden de 4Mijl en de 4Mijl4You​ plaats. De 4Mijl4You is de alternatieve variant van hét hardloopevenement van Groningen, de 4Mijl. Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier. Daar werd flink gehoor aan gegeven door patiënten van het Centrum voor Revalidatie; ze namen deel aan de 4Mijl4You op de (handbike)fiets, in de rolstoel, rennend of wandelend. Ook deden een grote groep kinderen van de Mytylschool en Buitenschool én (ex-)patiënten met niet aangeboren hersenletsel mee.

Mooie prestaties​

We zijn trots op iedereen die deelnam aan de 4Mijl4You. Maar ook de mensen die de reguliere 4Mijl hebben gelopen mogen we niet vergeten; team diabetesrevalidatie en het wedstijdteam van het Centrum voor Revalidatie leverden een mooie prestatie. Het wedstrijdteam van ons revalidatiecentrum won zelfs de Bedrijvenloop! Dit toont aan dat die gezonde leefstijl ook in het DNA van onze medewerkers zit. Goed voorbeeld doet volgen!