• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Pijnrevalidatie

Print 

​In het Centrum voor Revalidatie is een speciale behandeling voor jongeren met pijn- of vermoeidheidsklachten. Als je al langere tijd last hebt van pijn aan bijvoorbeeld je spieren of gewrichten, kun je in aanmerking komen voor pijnrevalidatie. Vaak heb je al meerdere onderzoeken gehad, maar is er geen goede verklaring gevonden voor je pijnklachten. De klachten zorgen ervoor dat sporten, hobby’s en naar school gaan moeilijk voor je kan worden.

De behandeling

Na het eerste gesprek en het onderzoek door de revalidatiearts begint de observatieperiode, dit noem je de screening. Tijdens de screening heb je gesprekken met verschillende behandelaars. Op vragenlijsten kun je aangeven wat je precies doet op een dag. Ook heb je soms samen met je ouders een gezinsgesprek.  

Tijdens de behandeling bepaal jij voor een groot gedeelte welke activiteiten en onderwerpen binnen je behandeling aan bod komen. Het revalidatieteam gaat samen met jou op zoek naar het evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Samen met jou zoekt het revalidatieteam naar een goede combinatie van school, werk, hobby’s, sport en vrije tijd.

Het behandelteam

De behandeling vindt plaats in een team met verschillende behandelaars. Bijvoorbeeld de revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of maatschappelijk werker. Het revalidatieteam heeft regelmatig overleg met jou en met elkaar om te bespreken hoe je revalidatie verloopt.