• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bumba ouder-kindgroep

Print 
Groep voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen en hun ouders 
  

De Ouder-kindgroep van het UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord, is opgezet nadat ouders van jonge kinderen zelf de wens hebben geuit om met andere ouders en hun kinderen ervaringen uit te wisselen. De ouder-kindgroep biedt dit, onder begeleiding van een pedagogisch medewerker en een paramedicus. De psycholoog van de vroegbehandeling is ook bij de groep betrokken.

De behandelaars geven praktische adviezen en beantwoorden concrete hulpvragen van u als ouder. Vragen die onder andere aan bod kunnen komen zijn: Hoe kan ik mijn kind het beste stimuleren? Welk speelgoed of spelletjes kan ik aanbieden? Moet ik bepaald gedrag wel of niet corrigeren? Plezier beleven tussen ouder en kind staat centraal en daarnaast is er gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen met andere ouders.

Voor wie?

De groep is bedoeld voor jonge kinderen (negen maanden tot twee jaar) en hun ouders. Bij de kinderen is de ontwikkelingsproblematiek complex en u heeft als ouder veel behoefte aan praktische adviezen omtrent de totale ontwikkeling. Meestal is uw kind al in behandeling bij een eerstelijns (fysio)therapeut. De ouder-kindgroep is daarop een aanvulling, geen vervanging

Hoe ziet het groepsprogramma eruit?

De groep bestaat uit maximaal vijf kinderen en één ouder per kind. De groepsamenstelling wisselt niet tijdens de duur van het programma. De groep draait één maal per week, tien weken lang, op een vaste ochtend van 9.30-11.30. Afhankelijk van de behoefte start er twee of drie keer per jaar een Ouder-kindgroep.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in het Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord (Dilgtweg 5, Haren) op de afdeling Kinderrevalidatie. ​