• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Revalideren

Print 

Revalideren doe je als je een beperking hebt. Soms heb je de beperking vanaf je geboorte, maar het kan ook komen door een ongeluk of ziekte. Beperkingen kunnen gevolgen hebben voor het dagelijks leven en je toekomst. Tijdens het revalideren leer je zo zelfstandig mogelijk te worden. Dit doe je door je vaardigheden te oefenen samen met het revalidatieteam. Je werkt aan je herstel of aan verbetering van de mogelijkheden die je hebt.Tijdens de revalidatiebehandeling sta jij centraal. Samen met jou bundelt het revalidatieteam haar krachten voor het best haalbare resultaat; net dat stapje extra doen waardoor het wél lukt.

Iedereen is anders en daarom ziet ieder revalidatieprogramma er anders uit. Voordat je revalidatie begint, stellen we samen met jou je doelen vast. We noemen dat de behandeldoelen. Vaak wordt er dan ook aangegeven hoe lang je revalidatie ongeveer gaat duren, en hoe vaak per week je naar het Centrum voor Revalidatie komt.

Je revalidatieprogramma kan bestaan uit een individuele of groepsbehandeling. Soms komt een combinatie van beide vormen van behandeling voor. Wat voor jou het beste is, bepaalt de revalidatiearts samen met jou en je ouders.

Soms is het lastig om goed om te gaan met je beperking. Je kunt je boos of verdrietig voelen als je merkt dat je niet alles zelf kunt doen. Als je het prettig vindt, leer je tijdens je revalidatie om te gaan met de gedachten en gevoelens die je kunt hebben over je beperking.