• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Revalidatieproces

Print 

Intake

De eerste afspraak is met een revalidatiearts. Dit noem je de intake. De intake bestaat uit een lichamelijk onderzoek en een gesprek. De revalidatiearts schat in of het revalidatieteam je kan helpen. Vaak volgt na de eerste afspraak een observatieperiode, de screening.

Screening

Bij de screening gaan verschillende behandelaars uit het revalidatieteam je onderzoeken. Na alle onderzoeken en gesprekken geeft het revalidatieteam je een advies over je eventuele behandeling. Dit advies krijgen je ouders tijdens een gesprek met het hele revalidatieteam. In overleg met je ouders en de arts mag jij daar ook bij zijn. De screening is meestal verdeeld over meerdere dagen.

Behandelperiode

Als de screening is afgerond, begint de behandelperiode. In het begin van de behandelperiode bepaal jij samen met het revalidatieteam waar je de komende tijd aan wilt gaan werken. Jouw behandeldoelen staan centraal. Je werkt altijd aan iets wat je zelf graag wilt leren. De behandeldoelen worden opgeschreven in je behandelplan. Alle behandelaars werken volgens dit behandelplan samen met jou aan dezelfde doelen. Dit wordt het ‘Eén kind, één plan, één team’-principe genoemd. Iedereen is anders, dus niet een behandelplan en behandeltraject is precies hetzelfde.

Evaluatie

Als je al een tijdje aan het revalideren bent, gaat de revalidatiearts samen met jou kijken hoe het revalideren gaat. Als je behandeldoelen nog niet gehaald zijn, moeten ze misschien worden bijgesteld. Het kan ook zijn dat er nieuwe doelen zijn bijgekomen. Er is veel contact tussen jou en het revalidatieteam. Het revalidatieteam weet daardoor precies hoe je revalidatie verloopt en waar je nog hulp bij nodig hebt.

Als je de behandeldoelen hebt gehaald, ben je klaar met revalideren en hoef je niet meer terug te komen naar het Centrum voor Revalidatie. Hoelang het duurt voordat je de behandeldoelen haalt, is voor iedereen anders. Meestal wordt er voordat je aan het revalidatietraject begint een planning gemaakt wanneer jij je doelen ongeveer gehaald kunt hebben. Het revalidatieteam doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je behandeldoelen haalt!