• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Revalideren in het Centrum voor Revalidatie

Print 
Kinderrevalidatie in het UMCG 
  
​​

Het revalidatieteam wil kinderen en jongeren laten spelen, sporten en meedoen op school. Als beperkingen dit in de weg staan, doet het team er alles aan om deze beperkingen te behandelen of verminderen. En als dit niet lukt, leert het team kinderen, jongeren en ouders er zo goed mogelijk mee te leven.

Het revalidatieteam behandelt kinderen en jongeren tot 18 jaar met aandoeningen zoals spasticiteit, spina bifida, spierziekte, (niet-)aangeboren hersenletsel, coördinatiestoornissen (developmental coordination disorder - DCD), pijn en vermoeidheid, chronische ziekte zoals astma of reuma en andere motorische ontwikkelingsproblemen.

In het Centrum voor Revalidatie ga je poliklinisch revalideren. Dit betekent dat je één of twee keer per week voor behandeling naar het Centrum voor Revalidatie komt. Na iedere behandeling ga je weer naar huis.

Tijdens de revalidatiebehandeling sta jij centraal. Samen met jou bundelt het revalidatieteam zijn krachten voor het best haalbare resultaat. Net dat stapje extra doen waardoor het wél lukt.

Eén kind, één plan, één team

Om onderwijs en zorg goed samen te laten gaan, behandelt het team kinderen en jongeren die de Mytylschool bezoeken op school. Deze samenwerking tussen het revalidatieteam en de Mytylschool vindt plaats onder het motto ‘Eén kind, één plan, één team’. Het revalidatieteam werkt verder samen met kinderdagcentra, orthopedische instrumentmakerijen, eerstelijns therapeuten, medisch specialisten, Visio en Kentalis.

Kinderrevalidatie in twee minuten’

Het filmpje ‘Kinderrevalidatie in twee minuten’ geeft een beeld van de kinderrevalidatie. Op het Youtubekanaal van het Centrum voor revalidatie vind je meer filmpjes over revalideren en het Centrum voor Revalidatie.

Jonger dan 12?

Ben je jonger dan 12? Dan lees je over revalideren op de Kinderwebsite.