• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het Beste Beweegspel

Print 
 
​​

Bewegen is gezond. Ook voor kinderen en jongeren met een motorische beperking of ziekte. Zij hebben vaak minder spierkracht en longinhoud dan andere kinderen. Daardoor hebben ze minder plezier in sporten en spelletjes waarbij je moet bewegen. De afdeling Kinderrevalidatie helpt deze kinderen meer te gaan bewegen.

In het revalidatiecentrum is bewegen altijd onderdeel van de behandeling. De behandelaars stimuleren  kinderen en jongeren om ook na de behandeling te blijven bewegen. En wanneer ga je bewegen? Als het leuk is. En wanneer is het leuk? Dat weten kinderen en jongeren zelf het beste. De afdeling Kinderrevalidatie daagt daarom kinderen en jongeren uit om ‘Het Beste Beweegspel’ te bedenken. Met ‘Het Beste Beweegspel’ moet iedereen mee kunnen doen, het laat iedereen stevig bewegen en iedereen vindt het leuk het spel te spelen.


Winnaars het beste beweegspel 2016

In 2016 is voor de tweede keer Het Beste Beweegspel georganiseerd. Ruim tweehonderd leerlingen van basis- en middelbare scholen, van Wehe-den Hoorn tot Meppel, hebben hùn beste beweegspel bedacht. Op 15 juni was de finale. Veertien teams presenteerden hun spel, de jury maakte de drie prijswinnaars bekend.

De eerste prijs was voor Mandy Dijkstra en Rianne Jutte van het Hogeland College uit Wehe-den Hoorn. Zij bedachten Animalrun, een spel met vragen over dieren. Het team DoReMi van het dr. Nassau College in Gieten bedacht het beste spel voor in de gymzaal. De gekste creativiteitsprijs was voor het spel de ‘Verfrolstoelrace’ van groep 5 van de Haydnschool in Groningen.


Mandy en Rianne

Het filmpje bovenaan de pagina werd gemaakt door deelnemende kinderen tijdens de prijsuitreiking. Filmpjes van de drie winnende teams staan in een afspeellijst op YouTube. Zie de link onderaan de pagina.
Onderaan de pagina vindt u ook het filmpje waarmee de leerlingen vooraf uitgedaagd werden mee te doen aan Het Beste Beweegspel.

Samenwerking

Het Beste Beweegspel is een samenwerking van het UMCG Centrum voor Revalidatie,
de Hanzehogeschool Groningen en de NDC mediagroep. Het wordt ondersteund door het Revalidatiefonds, Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland, Centre of Expertise Healthy Ageing, Stichting Beatrixoord Noord-Nederland, Fonds NutsOhra en de Health Hub in Roden.