• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Actieve leefstijl

Print 

​​Elke dag een wandeling, fietsen of sporten: alle beweging is goed. Bewegen is daarom ook een belangrijk onderdeel van de behandeling in het UMCG Centrum voor Revalidatie. Goed kunnen bewegen is één van de belangrijkste voorwaarden voor het actief en zelfstandig meedoen aan de maatschappij. Iedereen beweegt, tijdens het aankleden, eten koken, boodschappen doen, naar het werk gaan of een hobby.

Bewegen is belangrijk

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat bewegen erg goed is voor de gezondheid. Mensen die regelmatig bewegen zijn fitter, hebben een beter humeur, meer zelfvertrouwen en zijn minder gevoelig voor ziekten. Bewegen helpt bij het voorkomen en verminderen van pijnklachten en andere klachten. Door regelmatig te bewegen verbetert de conditie, spierkracht en de kwaliteit van de hart- en bloedvaten. Bewegen kan bijdragen aan het accepteren van de beperking of ziekte en het vergroten van het sociale netwerk. Daarom zijn er tijdens en na de revalidatie veel mogelijkheden om te bewegen.

Bewegen tijdens de revalidatie

De revalidatie is erop gericht gezond ouder te worden, ook met een beperking of chronische ziekte. Iedere patiënt maakt daarom een beweegdoel die past bij wat de patiënt kan en wil bereiken. Tijdens of na de revalidatie krijgen patiënten bij het Beweeg- en Sportloket een persoonlijke beweeg- of sportadvies.

We meten de conditie van iedere patiënt aan het begin en einde van de revalidatie. We kunnen zo zien of en wat de voortuitgang is. De resultaten van deze testen worden ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van actieve leefstijl, bewegen en sport. ​We gebruiken de resultaten ook voor het verbeteren en ontwikkelen van onze test- en trainprocedures.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Twitter YouTube