•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Nazorg

Print 

​U bent opgenomen geweest en u heeft thuisbeademing gekregen. U blijft onder begeleiding van het Centrum voor Thuisbeademing en krijgt een vaste verpleegkundige. Dit gebeurt zolang u thuisbeademing krijgt.

Na een maand

Ongeveer 4 weken nadat u bent thuisgekomen uit het ziekenhuis, komt de verpleegkundige bij u thuis langs. Dit om met u door te nemen hoe het gaat met de beademing. En om eventuele beademingsproblemen op te lossen.​

Controle thuis

De verpleegkundige komt standaard 1 keer per jaar bij u thuis. En zo nodig vaker. Dit om te kijken of alles goed gaat met de beademing.

Een aantal weken voordat de verpleegkundige langskomt, brengen we u een meetapparaat. U krijgt dan uitleg over dit apparaat. Daarna meet het apparaat een nacht lang de zuurstof- en koolzuurwaarden in uw bloed. De volgende dag halen we het apparaat op. Omdat we bij u thuis meten, hoeft u niet een nacht in het ziekenhuis te blijven.

Uw verpleegkundige beoordeelt de meting. Als dat nodig blijkt op basis van de meting, stelt de verpleegkundige het beademingsapparaat tijdens het thuisbezoek anders in.

Controle in ziekenhuis

U komt normaal gesproken ook 1 keer per jaar langs in het ziekenhuis. Soms doen we dan een longfunctietest. Eventueel maken we ook een longfoto, of we doen bloedonderzoek om het koolzuur- en zuurstofgehalte te meten. 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram