•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor professionals

Print 

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie, ook wel de ziekenhuisapotheek van het UMCG genoemd, is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg aan patiënten, al dan niet opgenomen in het UMCG, waarmee de afdeling een behandelrelatie heeft.

Wat de afdeling doet

De afdeling levert geneesmiddelen, waaronder apotheekbereidingen. Ook geven we informatie en advies over  geneesmiddelen en het geneesmiddelengebruik. Naast reguliere geneesmiddelen levert de ziekenhuisapotheek ook geneesmiddelen voor klinisch onderzoek.

De afdeling zorgt voor farmacotherapiebegeleiding, medicatiebewaking en laboratoriumonderzoek (farmaceutisch en toxicologisch).  Daarnaast voert de afdeling  wetenschappelijk en klinisch onderzoek uit en wordt onderwijs en opleidingen verzorgd, oa. aan verpleegkundigen, arts-assistenten en studenten (geneeskunde, farmacie en life sciences). 

Speerpunten

Kwaliteit, patiënt- en medicatieveiligheid zijn speerpunten van de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie. De kernactiviteiten van de afdeling worden geborgd door een integraal gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens de normen en richtlijnen ISO9001:2008, GMP, ISO15189:2012 (M170)​, GCP en NTA.

Externe klanten kunnen bij ons terecht voor het bestellen van apotheekbereidingen, het laten uitvoeren van laboratoriumbepalingen en voor (product)informatie.