•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bereidingen voor Klinisch geneesmiddelenonderzoek

Print 

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie beschikt over een GMP-fabrikantenvergunning voor het produceren van studiemedicatie en heeft ruime ervaring op dit gebied. Hierdoor kunnen diverse fases van het klinisch geneesmiddelenonderzoek worden ondersteund.

Voor de ontwikkeling van bereidingen voor klinisch geneesmiddelen onderzoek heeft het UMCG een samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum en Radboud MC in de vorm van een state-of-the-art bereidingsfaciliteit in Gorinchem, de Apotheek A15.

In overleg met de onderzoeker wordt vastgesteld waar behoefte aan is. De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie kan ondersteuning bieden op het gebied van randomisatie, importeren, verpakken, opstellen van een IMPD en het produceren van studiemedicatie met bijbehorende placebo’s. Voor vrijblijvend overleg kunt u contact opnemen met de ziekenhuisapotheker Klinisch Geneesmiddelen Onderzoek.

Via de links onder "Gerelateerde informatie" vindt u het GMP-Certificaat (bij Kwaliteitscertificaten) en meer informatie over Ondersteuning bij onderzoek (Klinisch geneesmiddelenonderzoek).

Contact  
Dr. H.H. Boersma
Ziekenhuisapotheker Klinisch Geneesmiddelen Onderzoek
Contact 
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram