•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Apotheekbereidingen

Print 

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie beschikt over de mogelijkheden om zowel voor individuele patiënten als op voorraad geneesmiddelen te bereiden. Zo worden er onder andere ampullen, infusie- en injectie vloeistoffen (VTGM), oogdruppels, tabletten, capsules, zetpillen, dranken en crèmes, cassettes en easypumps geproduceerd. Tijdens en na de bereiding worden diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd. Hiermee wordt gegarandeerd dat ieder product aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet.

Voorraadbereidingen vinden niet plaats op locatie in het UMCG, maar in de Apotheek A15. Dit is een state-of-the-art bereidingsfaciliteit in Gorinchem, die gemeenschappelijk eigendom is van het Erasmus Medisch Centrum, het Radboud MC en het UMCG. De individuele bereidingen vinden wel plaats in de voorzieningen in het UMCG.

Voor individuele bereidingen die worden aangevraagd bij de ziekenhuisapotheek van het UMCG geldt dat de patiënt bekend dient te zijn vóórdat de bereiding plaatsvindt en dat een aanvraag alleen in behandeling kan worden genomen als er een kopie van het recept aanwezig is. Tevens dienen de afspraken rondom overdracht van de bereiding vooraf in een overeenkomst te worden vastgelegd. Er is daarvoor een standaard document opgesteld. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat van de ziekenhuisapotheek via Contact.

Informatie over de artikelen die worden gemaakt door Apotheek A15 is te vinden op de website van Apotheek A15.​