•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Vingerprik foto app

Print 

​​Het kan voorkomen dat de bloedspot die u maakt van onvoldoende kwaliteit is. Het is dan niet mogelijk om de geneesmiddelspiegel te meten. We willen u vragen om de instructies in het stappenplan goed te volgen tijdens h​et afnemen van de vingerprik.

Als u twijfelt over de kwaliteit van uw bloedspot kunt u gebruik maken van de vingerprik foto app. U kunt een foto maken van uw bloedspotkaartje en deze foto uploaden naar de foto app. De foto app vertelt u of de gemaakte bloedspot van goede kwaliteit is. Als de kwaliteit onvoldoende is kunt u een nieuw bloedspotje maken. Als de kwaliteit voldoende is kunt het bloedspot kaartje opsturen met de bijgevoegde enveloppe.

Instructies over hoe de app te gebruiken kunt u vinden in de app. De app is beschikbaar in uw browser (u hoeft dus niets te downloaden) op uw laptop, smartphone of tablet. 

Naar de vingerprik foto app

Disclaimer

De app is alleen bruikbaa​r als u gebruik maakt van de kaartjes (Whatmann DMPK-C) die geleverd worden in het UMCG-priksetje. De minimumgrootte van de spots waar de app op controleert gaat uit van een 8 mm pons op het lab. De app is niet geheel vrij van bugs, bij twijfel over de werkzaamheid of het oordeel van de app graag contact opnemen met 050-3611937 of mail naar Contact.
De analist op het lab is eindverantwoordelijk voor de kwaliteitsbeoordeling van de​ bloedspots. Dit oordeel kan afwijken van het oordeel van de app.​