•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor patiënten

Print 

​Als u opgenomen bent in het UMCG dan worden uw geneesmiddelen geleverd door de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF), de ‘apotheek van het ziekenhuis’.  Op deze pagina’s kunt u lezen hoe dit gaat. Ook leest u hier hoe de afdeling KFF de behandeling met geneesmiddelen ondersteunt, hoe we omgaan met patiëntveilige zorg en wat we doen aan onderzoek met geneesmiddelen.

Bent u patiënt dan is de kans dat u bij de afdeling KFF uw geneesmiddelen ophaalt erg klein, de geneesmiddelen worden geleverd naar de verpleegafdelingen. Wel kunt u ons tegenkomen bij de medicatiegesprekken bij opname- en ontslag.
Bij ontslag uit het ziekenhuis of na bezoek aan de polikliniek zult u meestal uw voorgeschreven geneesmiddelen en hulpmiddelen afhalen bij onze poliklinische apotheek. Deze vindt u in de centrale hal van het ziekenhuis. Meer informatie over de poliklinische apotheek UMCG vindt u via de link onder aan deze pagina bij Gerelateerde informatie. U vindt daar ook een aantal links naar websites die voor u interessant kunnen zijn.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram