Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

UCP Symposium 2019: Op het snijvlak van psychiatrie en somatiek

Datum: 07 februari 2019
Inschrijving: Nog niet mogelijk
Soort: Symposium/congres
Algemeen

Lichaam en geest vormen een niet te scheiden eenheid. Als GGZ-professionals benadrukken we maar al te graag dat somatisch zieke patiënten met een holistische bril bekeken moeten worden. Hoewel dit voor psychiatrisch zieke patiënten evengoed geldt, horen we in de GGZ vaak zeggen: ‘Somatiek is niet zo mijn ding, al is het wel een dingetje’.

Het UCP-symposium 2019 is dé gelegenheid om uw kennis over somatische ziekte en haar interactie met psychiatrische stoornissen te versterken.

Doelgroep

Psychiaters, huisartsen, psychologen, verpleegkundig specialisten, onderzoekers, aios en andere geïnteresseerde zorgprofessionals.

Programma

Programma

Het plenaire ochtendprogramma trapt af met de organisatie en resultaten van gecombineerde psychiatrisch-somatische zorg. Psychiater en promovendus Maarten van Schijndel onderbouwt de noodzaak en meerwaarde van medisch-psychiatrische units en psychiater Esther Knijff van de Psychiatrie-Obstetrie Polikliniek (POP) gaat in op de organisatie van POP’s en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek die dat heeft opgeleverd.
Professor Richard Oude Voshaar, ouderenpsychiater, bespreekt de relevantie van lichamelijke veroudering voor ons vak. Professor Peter van Harten, gespecialiseerd in bewegingsstoornissen als gevolg van psychofarmaca en Hans Mulder, apotheker, praten u bij over de diagnostiek, monitoring en behandeling van somatische gevolgen van psychofarmaca. In de middag heeft u de keuze om de voor u meest relevante lacunes bij te scholen in kleinschalige parallelsessies.
Daarna sluiten VICI-laureaten professor Andrea Evers en professor Jenny Slatman het symposium af. Andrea Evers, hoogleraar medische psychologie, gaat in op het placebo-effect in de geneeskunde en Jenny Slatman, filosoof, eindigt met een filosofische benadering van het lichaam in de geneeskunde. Beide presentaties zijn een must voor elke professional in de gezondheidszorg.

09.00 Ontvangst en registratie
09.30 Start plenair programma
12.30 Lunch
13.30 Parallelsessies
15.50 Vervolg plenair programma
17.10 Afsluiting

Accreditatie

Het programma is geaccrediteerd door het ABAN (medisch specialisten en huisartsen).
Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij FGzPt (klinisch (neuro)psychologen) en VSR.

Organisatie

Het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG in samenwerking met het Wenckebach Instituut UMCG.

Kosten & inschrijving

Kosten

De kosten voor deelname zijn nog niet bekend.

Inschrijving

Inschrijven is nog niet mogelijk. Heeft u interesse in deelname en geen persoonlijke digitale vooraankondiging ontvangen? Gebruik dan de knop 'Op de hoogte blijven', dan informeren wij u zodra u zich kunt inschrijven.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Postgraduate School of Medicine 
(t) 050-3611042 (e) Contact