Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Cursusaanbod voor Verpleegkundig specialisten en Physician Assistants

Print 
​​​​​​​​

​​​​Het Martiniziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, UMCG en de Hanzehogeschool Groningen bieden gezamenlijk een bij- en nascholingsprogramma voor verpleegkundig specialisten en physician assistants aan. De Hanzehogeschool richt zich daarbij op het Vakinhoudelijk handelen, de ziekenhuizen richten zich op de discipline overstijgende competenties.

Vakinhoudelijk handelen

Om u in de gelegenheid te stellen om, ook bij patiënten die niet tot uw dagelijkse routine behoren, uw kennis en vaardigheden te optimaliseren, heeft de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met het Van Swieten Instituut van het Martini Ziekenhuis Groningen een uniek geaccrediteerd nascholingstraject voor verpleegkundig specialisten en physician assistants ontwikkeld. Bij het volgen van het gehele traject kunt u 36 accreditatiepunten verkrijgen.
Kijk voor meer informatie op de website van de Hanzehogeschool

Discipline overstijgende competenties

Het MCL, MZH en UMCG hebben samen een nascholingsprogramma opgesteld dat ingaat op discipline overstijgende competenties. Er is een onderverdeling gemaakt, elk leerhuis richt zich op een bepaald onderwerp.​

The art of balancing – Bevlogenheid & Compassie (MCL)

DuurEéndaagse cursus
LocatieHet Loft
Oedsmawei 17 – Boksum
DoelTijdens deze dag krijg je inzicht in:
  • Hoe jij zelf effectief als speler in het veld optimaal kunt presteren en hoe je maximaal gebruik kunt maken van de invloed die je hebt. Met zorgzaamheid, kracht en …een knipoog. Vol passie die zaken aanpakken die energie kosten en die zaken koesteren die energie geven.
  • Wat je motiveert in je werk en persoonlijk leven. Maar ook wat je belemmert om jezelf verder te ontwikkelen en belangrijke keuzes te maken.
  • Hoe (zelf) compassie leidraad te laten zijn bij je handelen en bij je beslissingen  
  • Hoe professioneel te leren omgaan met medische incidenten en de emotionele nasleep daarvan.
Meer informatie en inschrijving


Farmacotherapie ‘Op recept van’ (UMCG)

Datum​Voorjaar 2020
LocatieOnderwijscentrum UMCG
​Programma​Deze cursus bestaat uit 11 lesavonden en is specifiek ontwikkeld voor verpleegkundig specialisten en physician assistants. Tijdens de cursus krijg je uiteraard de vereiste kennis van farmacologie. Daarnaast zoomen we in op het begeleiden van patiënten wat betreft medicijngebruik. Welke vaardigheden zijn hierbij van belang?

Meer informatie en inschrijving