Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Masterclass Obstetrieverpleegkunde

Ernstige Pre-eclampsie en HELLP-syndroom vroeg in de zwangerschap

Datum: 17 september 2018
Inschrijving: Niet meer mogelijk
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

De masterclasses Obstetrieverpleegkunde zijn bedoeld voor obstetrieverpleegkundigen die specifieke verpleegkundige zorg in het ziekenhuis bieden aan obstetrische patiënten die hoog complexe ingrepen moeten ondergaan. Tijdens elke masterclass staat een ander thema centraal. Aan de hand van casuïstiek werken we gedurende de dag het thema uit. Door middel van het klinisch redeneren doorlopen we een aantal stappen, waarbij de aandacht zowel op de medische als sociaal maatschappelijke problematiek komt te liggen. Klinisch redeneren omvat het proces van het koppelen van de eigen observaties aan de medische kennis om zodoende te beredeneren welke volgende stappen genomen moeten worden voor het verpleegkundig handelen.

Doelgroep

Obstetrieverpleegkundigen

Programma

Programma

Deze dag staat in het teken van hypertensieve aandoeningen en eclamptisch insult. Je gaat aan de hand van een casus aan de slag met de stappen van het klinisch redeneren. De casus gaat over een zwangere met een ernstige Pre-eclampsie en HELLP-syndroom. Voor het goed kunnen volgen van deze masterclass wordt basiskennis over pre-eclampsie en HELLP verondersteld.

Locatie
Onderwijscentrum UMCG

Accreditatie

Deze masterclass is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online register.

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze masterclass kost € 150,- per persoon.

Inschrijving

Deelname aan deze masterclass is aan een minimum (12) en een maximum aantal (20) gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Secretariaat School of Nursing & Health
(t) 050 361 7013 (e) Contact