• Tekstgrootte

Masterclass Obstetrieverpleegkunde

Ernstige Pre-eclampsie en HELLP-syndroom (<32 weken zwangerschap)

Datum: 02 mei 2017
Inschrijving: Volgeboekt
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

De masterclasses Obstetrieverpleegkunde zijn bedoeld voorvoor obstetrieverpleegkundigen die specifieke verpleegkundige zorg  in het ziekenhuis bieden aan de obstetrische patiënt die hoog complexe ingrepen moeten ondergaan. Tijdens elke masterclass staat een ander thema centraal. Aan de hand van casuïstiek werken we gedurende de dag het thema uit.

Doelgroep

Obstetrieverpleegkundigen

Programma

Programma

Je gaat tijdens deze Masterclass aan de slag met een tweetal casussen. Aan de hand van het klinisch redeneren doorlopen we een aantal stappen waarbij de aandacht zowel op de medische als sociaal maatschappelijke problematiek komt te liggen (Hierbij wordt verondersteld dat de methodiek van het klinisch redeneren bekend is).

Klinisch redeneren omvat het proces van het koppelen van de eigen observaties aan de medische kennis om zodoende te beredeneren welke volgende stappen genomen moeten worden voor het verpleegkundig handelen. Bewaking en diagnostiek, denk aan echo doppler, komen uitgebreid aan bod.

Ochtend Casus 1: zwangere met ernstige pre eclampsie (<32 weken)
Middag Casus 2: zwangere met HELLP vroeg in de zwangerschap (verstoorde lever - en nierfunctie)

Locatie
Onderwijscentrum UMCG

Accreditatie

Deze masterclass is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online register.

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze masterclass kost € 150,- per persoon.

Inschrijving

Deze masterclass is volgeboekt, je kunt je niet meer inschrijven. Heb je interesse in deelname aan een volgende editie van deze masterclass? Gebruik dan de knop 'Zet me op de wachtlijst'.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Secretariaat School of Nursing & Health
(t) 050 361 7013 (e) sonh@umcg.nl