• Tekstgrootte

Masterclass Kinderverpleegkunde

Kinderoncologie

Datum: 02 mei 2017
Inschrijving: Volgeboekt
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

De masterclasses Kinderverpleegkunde zijn bedoeld voor verpleegkundigen die specifieke verpleegkundige zorg bieden aan kinderen die een lang zorgtraject of hoog complexe ingrepen moeten ondergaan. Tijdens elke masterclass staat een ander thema centraal. Aan de hand van casuïstiek werken we gedurende de dag het thema uit.

Doelgroep

Kinderverpleegkundigen

Duur


Programma

Programma

Hersentumoren en leukemie zijn de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen, deze twee vormen staan dan ook centraal tijdens deze Masterclass. Je gaat aan de slag met twee casussen:

  • Schoolgaand kind met hersentumor
  • Aplastische peuter met koorts bij ALL met een (dreigende) sepsis.

Aan de hand van het klinisch redeneren doorlopen we een aantal stappen waarbij de aandacht zowel op de medische als sociaal maatschappelijke problematiek komt te liggen. Klinisch redeneren is het proces van het koppelen van eigen observaties aan medische kennis om zodoende te beredeneren welke volgende stappen je neemt voor het verpleegkundig handelen. We verwachten dat je deze methodiek kent.

Accreditatie

Deze masterclass is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online register.

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze masterclass kost € 150,- per persoon

Inschrijving

Deze masterclass is volgeboekt, je kunt zich niet meer inschrijven. Heb je interesse in deelname aan een volgende editie van deze masterclass? Gebruik dan de knop 'Zet me op de wachtlijst'.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Secretariaat School of Nursing & Health
(t) 050 361 7013 (e) sonh@umcg.nl