Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers

Bijscholing gezinsgerichte zorg

Datum: 18 oktober t/m 30 november 2017
Inschrijving: Volgeboekt
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

Gezinsgerichte zorg: het vakgebied waarin het kind tijdens de ontwikkeling in utero, tijdens de geboorte en in de eerste levensfase centraal staat (Moore, 2003). Moeder en kind worden steeds minder van elkaar gescheiden. Moeders liggen vaker bij hun zieke kind op de afdeling en omgekeerd. Sommige afdelingen hebben kraamsuites of couveusesuites gerealiseerd of zijn hier mee bezig. Feit is dat de samenwerking tussen de afdelingen Obstetrie en Neonatologie steeds belangrijker wordt. De ontwikkelingen op het gebied van gezinsgerichte zorg (Family Centered Care) leiden binnen de verpleegkunde tot een specifieke belangstelling voor de zorg van moeder en kind. De bijscholing Gezinsgerichte zorg sluit aan bij deze ontwikkelingen en komt tegemoet aan de wens om meer kennis op te doen rondom de zorg voor moeder en kind.

Doelgroep

Je bent verpleegkundige en werkt op een afdeling waar je te maken hebt met de zorg voor de zwangere, barende, kraamvrouw, neonaat of zieke zuigeling.
Je bent:
• in het bezit van een diploma verpleegkunde
• geregistreerd in het BIG register
• bij voorkeur in het bezit van een diploma voor de Vervolgopleiding Kinderverpleegkunde of de Vervolgopleiding Obstetrieverpleegkunde

Programma

Programma

Lesdata
18 oktober 2017
20 oktober 2017
29 november 2017
30 november 2017

Locatie
Onderwijscentrum UMCG
Wenckebach Skills Center UMCG

De inhoud van de bijscholing gezinsgerichte zorg is gebaseerd op de zorg voor moeder en kind. Elke lesdag bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma. Het ochtendprogramma wordt door de obstetrieverpleegkundigen en kinderverpleegkundigen apart gevolgd. Om samenwerking te bevorderen, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen vindt het middagprogramma gezamenlijk plaats. Aan de modules zijn opdrachten verbonden om toepassing in de praktijk te bewerkstelligen.

Accreditatie

De nascholing is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal toegekende punten vindt u in het online register.

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze scholing kost € 825,- per persoon.

Inschrijving

Deze scholing is volgeboekt, u kunt zich niet meer inschrijven. Heeft u interesse in deelname aan een volgende editie van deze scholing? Gebruik dan de knop 'Zet me op de wachtlijst'.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Secretariaat School of Nursing & Health
(t) 050 – 36 17013 (e) Contact