Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Risicovolle en voorbehouden handeling: Bolusinjecties

Bolusinjecties via intraveneuze katheter aangesloten op een toedieningssysteem

Datum: Op elk moment
Inschrijving: Gestart
Soort: E-learning
Algemeen

Medicatie toegedienen aan patiënten gebeurt onder anderen oraal, rectaal, intramusculair of intraveneus. Deze e-learning cursus behandelt in theorie het intraveneus toedienen van bolusmedicatie, aangesloten op een toedieningssysteem. De cursus is gebaseerd op het protocol van het UMCG.

Doelgroep

De training is speciefiek bedoeld voor de disciplines die op directe of indirecte wijze in aanraking komen met de uitvoering van geprotocolleerde handelingen in de patiëntenzorg.

Doel

U kunt na het volgen van deze training de indicaties, contraindicaties en de complicaties van het toedienen van bolusinjecties benoemen. Daarnaast bent u in staat om uw kennis van de benodigde middelen, de voorbereiding, uitvoering en nazorg in de praktijk toe te passen. U kunt een werkomgeving inrichten voor het toedienen van een bolusinjectie via een intraveneuze katheter, aangesloten op een toedieningssysteem. U kunt de handeling volgens de richtlijnen uitvoeren in maximaal 15 minuten.

Kosten & inschrijving

Kosten

De module is gratis voor UMCG medewerkers en studenten die een beroeps- of vervolgopleiding bij het Wenckebach Instituut volgen. 
UMCG medewerkers kunnen de module vinden in de digitale leeromgeving van het Wenckebach Instituut bereikbaar via www.umcg.nl  => inloggen medewerkers > log in met uw UMCG account. 
Studenten van het Wenckebach Instituut vinden de modules in hun eigen digitale leeromgeving via www.nestor.rug.nl log in met je wenckebachaccount (we- voor de inlognaam). 
Niet werkzaam in het UMCG en geen student bij het WI? Dan kunt u voor e-learning terecht bij CampusMed.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
E-learning ontwikkelplatform
(e) Contact