Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Presenteren op een manier die bij jou past

Datum: Datum nog niet bekend
Inschrijving: Nog niet mogelijk
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

Je ziet op tegen het houden van een presentatie. Je bent bang voor een black-out en kunt wel door de grond zakken bij het idee dat alle aandacht op je gericht is. Tijdens de voorbereiding nemen de zenuwen de overhand. Je hebt het idee dat door je manier van presenteren je expertise niet naar voren komt.

Als professional moet je af en toe iets van je expertise delen met bijvoorbeeld een groep collega’s, studenten of patiënten. In een 1-op-1 gesprek vertellen de meeste mensen graag over hun kennis en ervaring op hun vakgebied, maar voor een groep is dit anders. Veel mensen houden zich dan liever op de achtergrond. Door zicht te krijgen op jouw eigen kwaliteiten en door rekening te houden met wat bij jou past, kun je een boeiende presentatie leren geven. Zodat je tevreden kunt terugkijken op het delen van je expertise met anderen.

Doelgroep

UMCG-ers die zich herkennen in bovenstaande uitspraken en een presentatie hebben die zij in de nabije toekomst gaan geven.

Doel

Na afloop van deze cursus heb je:
• Je eigen stijl van presenteren ontdekt en ontwikkeld.
• Je eigen emoties, angsten en stressverhogende gedachten leren herkennen en erkennen, zodat je meer grip krijgt op je gevoelens en gedrag.
• Ontdekt wat je nodig hebt in de voorbereiding en tijdens de uitvoering van een presentatie.

Programma

Programma

In deze cursus ga je -samen met medecursisten- op zoek naar een manier van presenteren die bij jou past. Een manier van presenteren waarbij je je niet anders hoeft voor te doen dan je bent en waarbij je gebruik maakt van je eigen kwaliteiten. Juist dan kun je jouw impact op je toehoorders vergroten en meer ontspannen je verhaal doen.

Je werkt tijdens deze cursus met een presentatie die je daadwerkelijk in de praktijk gaat geven. Je oefent met stukjes uit deze presentatie. Je houdt gedurende de cursus een logboek bij waarin je je stressverhogende gedachten onderzoekt en op zoek gaat naar ondersteunende gedachten.

Lesdata
Meer informatie over de lesdata volgt.

Locatie
Onderwijscentrum UMCG

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname wordt deels gefinancierd uit het Centraal Opleidingsbudget. Deelname aan deze training kost jou of jouw afdeling daarom niet € 480,-, maar € 240,- (kosten onder voorbehoud).

Inschrijving

Inschrijving is nog niet mogelijk. Heb je interesse in deelname? Gebruik dan de knop 'Op de hoogte blijven', dan informeren wij je zodra je je kunt inschrijven.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Secretariaat Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking
Mw. M. (Melanie) Dellebarre, Planning & Organisatie 
(t) 050-3610126 (e) Contact