Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Organiseer jezelf en je werk (individuele training)

Datum: Datum in overleg
Inschrijving: Gestart
Soort: Individueel
Algemeen

Als je in je werk verschillende taken, verantwoordelijkheden en veel e-mailverkeer hebt, kan het lastig zijn om overzicht te houden. Je worstelt je dagelijks door vele e-mails heen waarbij het lastig is om prioriteiten te stellen en in de gaten te houden welke items actie vragen. Dagen zitten volgepland met patiëntenzorg of worden gebroken door vergaderingen en het werken aan ad-hoc-taken. Focusmomenten om aan grotere klussen te kunnen werken zijn schaars. Je hebt het gevoel geleefd te worden door de waan van de dag.

In een individuele training ‘Organiseer jezelf en je werk’ leer je hoe je weer grip op het werk kunt krijgen. Je gaat aan de slag met de digitale organisatie van je werk (notities, e-mail, taken en projecten) en/of met het aanleren van ander werkgedrag, zodat je effectiever werkt op een manier die bij jou past. De sessies vinden bij voorkeur plaats op de eigen werkplek waarbij je meteen in je eigen werkomgeving aan de slag gaat met het anders organiseren van je e-mail, taken, agenda en/of projecten.

Doelgroep

UMCG-medewerkers die verschillende taken en projecten hebben en (deels) zelf verantwoordelijk zijn voor de indeling van het werk.

Doel

Na afloop van deze training heb je meer grip op het werk door een betere digitale organisatie van het werk (notities, e-mail, taken en projecten) en/of door het aanleren van efficiënter werkgedrag.

Duur

De duur van de sessies is tussen anderhalf en drie uur. Doorgaans zijn twee tot vier sessies voldoende voor medewerkers om weer grip op het werk te krijgen.

Studieinfo

Inhoud

In de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
• Effectief e-mail verwerken; dagelijks een leeg postvak-in en e-mails waaraan nog acties hangen handig organiseren
• Het e-mailarchief overzichtelijk indelen
• Werken met Outlook taken – een overzichtelijke to-do lijst maken
• Werken met OneNote – digitaal notulen maken en project-ondersteunend materiaal overzichtelijk organiseren
• Prioriteren stellen en inplannen, effectief agenda beheer
• Werken met focus, omgaan met verstoringen en onverwachte zaken
• Uitstelgedrag herkennen en aanpakken

Deze onderwerpen worden, met uitzondering van ‘Werken met OneNote’, ook behandeld in de klassikale training Grip op het werk en rust in het hoofd (zie verderop in ons cursusaanbod).

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze individuele training kost €119,- excl. 21% BTW per uur. Je kunt deze activiteit financieren vanuit het (extra) persoonlijk budget of in geval van medisch specialisten uit het budget voor functiegebonden kosten.

Inschrijving

Het traject start met een intakegesprek (kosteloos voor UMCG-medewerkers) waarin we de huidige werkwijze in kaart brengen en de inhoud van de training afstemmen op je leerwensen. Voor het plannen van een intake kun je contact op nemen met Renee Niessen via Contact of 06-42331170.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Renée Niessen
RCN Advies & Training
(t) 06-42331170 (e) Contact
www.rcnadvies.nl