Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Nascholing Antistollingsprotocol UMCG

Datum: 16 april 2020
Inschrijving: Nog niet mogelijk
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

Ben jij klaar voor antistolling? Alle artsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants in het UMCG hebben te maken met antistolling. We schrijven het voor, stoppen het rond ingrepen of zien er complicaties van. Tegelijk wordt antistolling ingewikkeld gevonden. Er worden regelmatig incidenten en zelfs calamiteiten gemeld die te maken hebben met antistolling. Om veiliger en eenduidiger met antistolling te werken is er het UMCG brede antistollingsprotocol.

Doelgroep

Alle artsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, AIOS en apothekers(assistenten) werkzaam in het UMCG, die te maken hebben met patiënten die antistolling gebruiken.

Doel

Na afloop van de nascholing weet je wat er in het antistollingsprotocol staat en hoe je dat kunt vinden. Je voelt je meer vertrouwd met antistolling. Je weet ook waar je met vragen terecht kunt. Samen zorgen we voor veilige antistolling!

Programma

Programma

In deze nascholing hoor je wat de belangrijkste punten uit het antistollingsprotocol zijn en je leert risicovolle situaties te herkennen. We bespreken wie wanneer tromboseprofylaxe voorgeschreven moet krijgen, en hoe er rondom ingrepen veilig met antistolling omgegaan kan worden.

Programma
15.30 Ontvangst en inschrijving in de Fontein patio
16.00 Opening in de  Blauwe zaal | Prof.dr. K. Meijer
16.05 Presentatie 1
16.25 Presentatie 2
16.45 Presentatie 3
17.05 Presentatie 4
17.25 Presentatie 5
17.45 Vragen
18.00 Afsluiting | Prof.dr. K. Meijer

Locatie
Ontvangst: Fonteinpatio
Programma: Blauwe Zaal

Accreditatie

Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij de ABAN, V&V, VSR, NAPA, NVZA, KNMP en Kabiz.

Organisatie

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden, Postgraduate School of Medicine, in samenwerking met de Antistollingscommissie. 

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelnamekosten worden gefinancierd door UMC Staf.

Inschrijving

Inschrijving is nog niet mogelijk. Heb je interesse in deelname? Gebruik dan de knop 'Op de hoogte blijven', dan informeren wij je zodra je je kunt inschrijven.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Secretariaat Postgraduate School of Medicine 
(t) 050-361 00 03 (e) Contact