Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

AIRe themabijeenkomst

Deze themabijeenkomst wordt opgeschort, zie Kosten en Inschrijving voor meer informatie

Datum: 13 mei 2020
Inschrijving: Nog niet mogelijk
Soort: Symposium/congres
Algemeen

Deze themabijeenkomst gaat NIET door conform UMCG-beleid inzake het Coronavirus, zie tabblad Kosten en Inschrijving voor meer informatie.

De vereniging AIRe (Aandachtsgebied Inspanningsfysiologie in de Revalidatiegeneeskunde) organiseert samen met het Centrum voor Revalidatie van het UMCG haar 2e themadag met als titel 'Inspanning en Bewegen in de Revalidatiegeneeskunde'.

Tijdens deze themadag komen belangrijke aspecten op het gebied van inspanningsfysiologie en beweeggedrag aan de orde. We bieden inspirerende keynotes, interactieve workshops, ruimte voor diagnose-gebonden verdieping en een paneldiscussie met veel ruimte voor interactie aan de hand van relevante stellingen. Enerzijds is het doel jou te informeren en kennis te verschaffen. Anderzijds willen we jou ook uitdagen en vragen we je mee te denken hoe we in de toekomst onder het motto 'Exercise = Medicine' een actieve gezonde leefstijl nog meer kunnen inzetten voor onze revalidatiepatiënten. Tijdens de (healthy walking) lunchpauze wordt de mogelijkheid geboden om via een rondleiding  te zien of te ervaren wat er op het gebied van actieve, gezonde leefstijl in het Centrum voor Revalidatie is ontwikkeld en wordt toegepast.

Doelgroep

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de fysieke training van revalidatiepatiënten, zoals revalidatieartsen, sportartsen, artsen in opleiding, fysiotherapeuten, medewerkers inspanningslaboratoria en bewegingsagogen.

Doel

Na afloop van deze bijeenkomst:
• hebben deelnemers kennis genomen van de recente, inspanningsfysiologische expertise op het gebied van bewegen en sport binnen de Revalidatiegeneeskunde; in de deelgebieden Testen, Trainen en Actieve Leefstijl.
• kunnen deelnemers de kennis over de inspanningsfysiologische aspecten van het bewegen en sporten binnen de Revalidatiegeneeskunde toepassen binnen hun revalidatiegeneeskundig handelen.
 • kunnen deelnemers samenwerking zoeken bij het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van inspanningsfysiologie, bewegen, sport en revalidatiegeneeskundig handelen.

Programma

Programma

Programma onder voorbehoud
09.30   Ontvangst
10.00   Programma
12.00   Lunch
13.00   Programma
17.00   Afsluiting

Bekijk ook het uitgebreide programma.

Parkeren/Openbaar vervoer
U kunt de auto (gratis) parkeren op het parkeerterrein aan de Kerklaan, tegenover De Hortus, achter het benzinestation. De looptijd vanaf het parkeerterrein naar de hoofdingang van RC Beatrixoord is ongeveer 5-10 minuten. Gelieve niet parkeren op de parkeerplaatsen bij RC Beatrixoord. De parkeerplaatsen aldaar zijn bestemd voor de patiënten en overige bezoekers.
Maakt u gebruik van het openbaar vervoer raadpleeg dan www.ns.nl of www.9292.nl.

Sprekers

Dr. Hidde van der Ploeg, Universitair Hoofddocent Amsterdam UMC, Department of Public and Occupational Health | Amsterdam Public Health research institute
Dr. Johan Wempe, longarts, hoofd van Centraal inspanningslaboratorium Centrum voor Revalidatie UMCG
Leden van de Werkgroep

Accreditatie

Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij de VRA, VSG en KNGF voor de CanMeds competentiegebieden  medisch handelen, samenwerking en kennis & wetenschap.

Organisatie

Voorbereidingscommissie
Ilse Blokland, MSc, bewegingswetenschapper, Heliomare R&D, Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam
Chieneke Buiting, secretariaat Centrum voor Revalidatiegeneeskunde, locatie Beatrixoord, UMCG
Dr. Annet Dallmeijer, senior onderzoeker Revalidatiegeneeskunde, Amsterdam UMC, locatie VUmc
Prof. dr. Rienk Dekker, revalidatiearts, afdeling Revalidatiegeneeskunde, UMCG
Dr. Han Houdijk, bewegingswetenschapper, afdeling Bewegingswetenschappen, UMCG
Miranda Kloetstra, secretariaat Centrum voor Revalidatiegeneeskunde, locatie Beatrixoord, UMCG
Dr. Maremka Zwinkels, inspanningsfysioloog & docent-onderzoeker, De Hoogstraat Revalidatie en HAN Sport en Bewegen
Harry Gubbels, consulent WIOO, UMCG

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst kost € 50,- per persoon. Inclusief koffie, thee, lunch, borrel en een digitale reader.

Inschrijving

Deze themabijeenkomst gaat NIET door conform UMCG-beleid inzake het Coronavirus. Sinds maandag 16 maart bieden wij een deel van ons onderwijs online aan. Deelnemers en studenten ontvangen per e-mail bericht wanneer het onderwijs online aangeboden kan worden. Als het onderwijs vraagt om een fysieke bijeenkomst worden deze zoveel mogelijk opnieuw ingepland, ook hierover ontvangen deelnemers en studenten per e-mail bericht.


Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Secretariaat PAO
(t) 050-3611402 (e) Contact


Bekijk ook het uitgebreide programma.

Deze bijeenkomst gaat NIET door conform UMCG-beleid inzake het Coronavirus. Sinds maandag 16 maart bieden wij een deel van ons onderwijs online aan. Deelnemers en studenten ontvangen per e-mail bericht wanneer het onderwijs online aangeboden kan worden. Als het onderwijs vraagt om een fysieke bijeenkomst worden deze zoveel mogelijk opnieuw ingepland, ook hierover ontvangen deelnemers en studenten per e-mail bericht.