Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Subsidie voor wetenschappelijk onderzoek naar opleiden

Print 
11 oktober 2018

​De OOR N&O investeert al jaren in verdere ontwikkeling van de opleiding tot medisch specialist. Zo namen de ziekenhuizen gezamenlijk het initiatief tot het Regionaal ontwikkel- en innovatiefonds. Dat regiofonds subsidieert projecten die bijdragen aan de modernisering van vervolgopleidingen in de OOR. Sinds september 2018 is er ook geld beschikbaar voor onderzoek naar de medische vervolgopleiding: stimuleringssubsidies en een promotietrajectsubsidie.

Stimuleri​ngssubsidie

De stimuleringssubsidie is bedoeld voor veelbelovende onderzoeksvoorstellen die in potentie door kunnen groeien naar een promotietraject. Per aanvraag is er maximaal 10.000 euro beschikbaar. De looptijd van de financiering is maximaal twee jaar. Output dient minimaal een (inter)nationale publicatie of presentatie te zijn. Jaarlijks is er maximaal 70.000 euro beschikbaar voor deze stimuleringssubsidies. 

Promotietrajectsubsidie 

De promotietrajectsubsidie: vooralsnog wordt jaarlijks maximaal één promotietraject toegekend door vergoeding van de personeelskosten van de onderzoeker. Maximale toezegging is hierbij een bedrag van 65.000 euro per promovendus per jaar bij fulltime onderzoek voor de maximale duur van vier jaar (totale kosten over vier jaar 260.000 euro). In goed overleg met de opleider en de promotores kan het onderzoek eventueel ook in deeltijd worden uitgevoerd en naar rato worden verlengd, met een minimale gemiddelde onderzoeks-inzet van 0,4 fte. Het einddoel is een promotie aan de Rijksuniversiteit Groningen.​

Meer w​​eten?

Meer weten over deze subsidie, bijvoorbeeld over de voorwaarden en hoe je hem kunt aanvragen? Je leest erover op de website van de​ OOR N&O​.