Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Nieuwe opleidingstrajecten voor Anesthesiemedewerkers, Operatieassistenten en Medewerkers Operatieve Zorg starten in september

Print 
17 september 2020

Meer opleidingsplekken, nieuwe onderwijsvormen, meer maatwerk

​​Samen met de partners binnen Zorg voor het Noorden startten we in september met vernieuwde opleidingstrajecten voor anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. De bestaande opleidingen zijn volledig vernieuwd en er is een derde opleiding bij gekomen: Medewerker Operatieve zorg.

​​Het nieuwe traject biedt flexibiliteit en maatwerk, houdt rekening met eerder opgedane praktijkervaring en kan aanzienlijk sneller worden afgerond dan tot nu toe het geval was. Per jaar kunnen 100 mensen instromen in de drie opleidingen in dit traject, dat is 30% meer dan voorheen. Lees ook het persbericht dat onlangs verscheen en vertelt hoe de vernieuwde opleiding de vicieuze cirkel doorbreekt, in samenwerking tot stand kwam en de student meer regie geeft.

Work in progress

In de afgelopen maanden ontwikkelde het kernteam (praktijkopleiders uit het werkveld en opleiders vanuit het WIOO) de opleidingstrajecten. Er is ontzettend hard gewerkt en met resultaat. Jelle Prins, lid van het kernteam vertelt waar het team nu staat: “Om een metafoor te gebruiken; het huis staat, het dak zit erop en we kunnen erin gaan wonen. Wel moeten we nog wat dingen afschilderen. Daar gaan we de komende periode voor gebruiken.” Op zorgvoorhetnoorden.nl vind je informatie over de uitgangspunten zoals de rol van EPA’s en opleiders, en de leerunit op de OK. Dit is ook de plek waar je de ontwikkeling van het traject kunt volgen. We delen er ervaringen van studenten en betrokkenen vanuit het onderwijs.

Meer weten?

Informatie over de opleidingen vind je elders op de website:​