Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Team

Print 
​​H​arry van de Wiel, hoofd, hoogleraar Psychologie

“Vooral op de metacompetenties Communicatie & Samenwerking mag ik graag met verschillende werkvormen experimenteren, maar ook voor een meer traditionele aanpak (docent, coach, mentor) kunt u bij mij terecht.”

Lees meer ...

 

Gerda Holkema, manager

“Twee opvattingen vergezellen mij m’n hele loopbaan al omdat ze me op een of andere manier houvast bieden: je moet jezelf altijd recht kunnen aankijken in de spiegel & het geheel is meer dan de som der delen. Hopelijk komt dat terug in dat wat ik anderen van mij laat zien.”

Lees meer ...

Medewerkers planning en organisatie

​Auktje Beukema

“Je kunt bij mij terecht met je vragen over bijvoorbeeld cursussen en trainingen op het gebied van leiderschap, intervisie, coaching, assessments en Roos van leary. Door mijn praktische instelling ben ik altijd opzoek naar mogelijke oplossingen voor een probleem of vraagstuk.”

Lees meer ...

Astrid Goedhuis

​“Door de variatie van de werkzaamheden is elke dag weer een nieuwe uitdaging. Het is niet alleen het werk en het plezier om in dit team te mogen werken, maar ook het contact met UMCG-medewerkers en andere klanten. Ik vind het fijn om iets voor anderen te mogen betekenen.”

Lees meer ...


Trainers, coaches en adviseurs

​Marjan van den Berg

“Ik denk dat elk mens zijn of haar kwaliteiten heeft. En ik weet ook dat elk mens gedrag heeft waarmee het lastiger dealen is, voor zichzelf of voor een ander. Ik zoek samen met deelnemers of coachees hoe eigen kwaliteiten kunnen helpen bij het vinden van alternatief gedrag zodat het gemakkelijker dealen is met het gedrag wat als ‘lastig’ wordt ervaren.”

Lees meer ...

​Monique Beugels

“Ik ben benieuwd naar achterliggende verhalen van mensen, naar motieven en drijfveren, naar hoe bereiken ze wat ze graag willen bereiken. Dat vind ik boeiend en raakt voor mij aan de essentie van professionele ontwikkeling en groei.”

Lees meer ...

​Joost de Jeu
"Mijn nieuwsgierigheid naar de manier waarop mensen in hun werk staan is voor mij een belangrijk middel om gezamenlijk knelpunten op te sporen en vervolgens ruimte voor verbetering te vinden.​"

Lees m​eer ...​​

Joost de Jeu
​Reineke Kins

“Mijn stijl van werken kenmerkt zich door een balans van ervaren en reflecteren. Als begeleider ben ik uitnodigend en laagdrempelig. Verwarring zaaiend om te activeren, confronterend wanneer zinvol en verstillend voor verdieping. Maar altijd zoekend naar aansluiting bij de deelnemers en hun leervragen.”

Lees meer ...

Marjon Leever

“Dialoog is voor mij erg belangrijk. Oprechte nieuwsgierigheid, respect, met aandacht luisteren en het ‘parkeren’ van je eigen oordeel, zodat je open kunt staan voor de beweegredenen van de ander. Ik probeer dit in het hier en nu te stimuleren en steeds een situatie te creëren waarin open en respectvolle communicatie kan plaatsvinden.”

Lees meer ...

​Jacqueline Sibbes

“De kunst is om- als team - samen te onderzoeken waar het echt om gaat; keuzes maken en focus aan brengen. Dan ontstaat vaak een wenkend perspectief en kan ieder vanuit de eigen rol en expertise goed verder. Dat proces opgang brengen doe ik met veel plezier.
Mijn stijl is uitgaan van samen ontwikkelen en niet overnemen.”

Lees meer ...

​​Harry Stuger​
“Coachen doe ik vanuit mijn AOP-Psychologie en multiculturele achtergrond. Vanuit verschillende contexten denk ik met je mee over situaties waarin jij gecoacht wilt worden."​

harry stuger
​Dorothé Vessies

“Mijn werk als docent communicatie aan AIOS van de OOR-regio, intervisor en coach van artsen, doe ik vanuit mijn achtergrond als GZ psycholoog. Ik probeer mijn werk op een persoonlijke manier vorm te geven, vandaar dat ik ook wel bekend sta om mijn zelfgebakken appeltaarten in het onderwijs.”

Lees meer ...

Anna Yedema​

“In mijn trainingen zorg ik voor een ontspannen en prettige sfeer waarin ruimte is om te vertragen en zonder oordeel opnieuw te kijken naar situaties waar jij mee te maken hebt.”

Lees meer ...

​Jose Zomer

“Wat ik belangrijk vind, is dat er een ontspannen sfeer is tijdens de training. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers zich prettig voelen en kunnen leren en experimenteren met ander gedrag. Leren gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Ik maak hierbij gebruik van mijn humor om ‘de boel’ te relativeren.”

Lees meer ...

​​​​​