Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Intervisie

Print 

Intervisie is een vorm waarbij je samen met andere zorgprofessionals reflecteert op persoonlijke vraagstukken en knelpunten uit je eigen werksituatie. Tijdens de intervisie worden vraagstukken verhelderd, ontstaan er nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden om het vraagstuk aan te pakken.

Het kan bevrijdend, relativerend en inzicht gevend zijn om naar jezelf te kijken, je kwetsbaarheid en kracht in je vak te delen en daarbij ook de verhalen van anderen te horen.

‘Ik wist nooit dat anderen met dezelfde dingen worstelen als waar ik zelf tegen aanloop’ is een veelgehoorde reactie bij de evaluatie van intervisiebijeenkomsten. Herkenning enerzijds en verruiming van uw perspectief en uit uw comfortzone stappen anderzijds, maken intervisie erg geschikt voor uw persoonlijke ontwikkeling.

Een intervisiegroep kan monodisciplinair of multidisciplinair samengesteld zijn. De intervisiegroep bestaat uit ongeveer 5-6 personen en komt regelmati g bij elkaar voor een bijeenkomst van 1 à 2 uur. Vanuit het Wenckebach Instituut bieden wij begeleiding aan bij intervisie. De rol van de begeleider bestaat uit het uitleggen en bewaken van de gekozen methode en uit het creëren van een respectvolle en constructieve sfeer waarin gewerkt kan worden.

Kosten

Kosten zijn afhankelijk van de manier waarop intervisie wordt aangeboden.

Meer weten?

Wil je meer weten over intervisie, bijvoorbeeld over de kosten, of wil je je aanmelden voor intervisie? In het cursusaanbod vind je meer informatie en kun je je inschrijven.

Je kunt contact opnemen met het secretariaat van het expertisecentrum door een e-mail te sturen aan Contact.

Je kunt ook bellen naar:  

  • A. Beukema (050) 361 32 35 
  • M.J. van den Berg (050) 361 44 45, Contact
  • T.F.M. Vessies (050) 361 35 59, Contact