Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Presenteren op een manier die bij jou past

Datum: 24 januari t/m 21 maart 2018
Inschrijving: Niet meer mogelijk
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

Je ziet op tegen het houden van een presentatie. Je bent bang voor een black-out en kunt wel door de grond zakken bij het idee dat alle aandacht op je gericht is. Tijdens de voorbereiding nemen de zenuwen de overhand. Je hebt het idee dat door je manier van presenteren je expertise niet naar voren komt.

Als professional moet je af en toe iets van je expertise delen met bijvoorbeeld een groep collega’s, studenten of patiënten. In een 1-op-1 gesprek vertellen de meeste mensen graag over hun kennis en ervaring op hun vakgebied, maar voor een groep is dit anders. Veel mensen houden zich dan liever op de achtergrond. Door zicht te krijgen op jouw eigen kwaliteiten en door rekening te houden met wat bij jou past, kun je een boeiende presentatie leren geven. Zodat je tevreden kunt terugkijken op het delen van je expertise met anderen.

Doelgroep

UMCG-ers die zich herkennen in bovenstaande uitspraken en een presentatie hebben die zij in de nabije toekomst gaan geven.

Doel

Na afloop van deze cursus heb je:
• Je eigen stijl van presenteren ontdekt en ontwikkeld.
• Je eigen emoties, angsten en stressverhogende gedachten leren herkennen en erkennen, zodat je meer grip krijgt op je gevoelens en gedrag.
• Ontdekt wat je nodig hebt in de voorbereiding en tijdens de uitvoering van een presentatie.

Programma

Programma

Lesdata (09.00-13.00 uur)
24 januari 2018
21 februari 2018
21 maart 2018

In deze cursus ga je -samen met medecursisten- op zoek naar een manier van presenteren die bij jou past. Een manier van presenteren waarbij je je niet anders hoeft voor te doen dan je bent en waarbij je gebruik maakt van je eigen kwaliteiten. Juist dan kun je jouw impact op je toehoorders vergroten en meer ontspannen je verhaal doen.

Je werkt tijdens deze cursus met een presentatie die je daadwerkelijk in de praktijk gaat geven. Je oefent met stukjes uit deze presentatie. Je houdt gedurende de cursus een logboek bij waarin je je stressverhogende gedachten onderzoekt en op zoek gaat naar ondersteunende gedachten.

Locatie
Onderwijscentrum UMCG

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze cursus kost € 475,- per persoon.

Inschrijving

Deze cursus is geannuleerd, je kunt je niet meer inschrijven. Heb je interesse in deelname aan een volgende editie van deze cursus? Stuur dan een e-mail naar: Contact

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Secretariaat Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking
Mw. M. (Melanie) Dellebarre, Planning & Organisatie 
(t) 050-3610126 (e) Contact