Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Food for Thought

Datum: 14 november 2019
Inschrijving: Niet meer mogelijk
Soort: Lezing
Algemeen

In de Food for Thought lezingen krijgt de UMCG-visie op leiderschap meer ‘handen en voeten’. Experts spiegelen hun visie aan die van het UMCG en aan actuele ontwikkelingen in Nederland. Regelmatig worden lezingen van één uur gegeven die inspirerend, ‘goed verteerbaar’ en toepasbaar zijn in de praktijk. Per lezing ontvangen leidinggevenden een uitnodiging met nadere informatie.

Doelgroep

UMCG-Leidinggevenden (persoonlijke uitnodiging).

Doel

Samen vormgeven aan excellent leiderschap in het UMCG.

Programma

Programma

In deze lezing staat de ontwikkeling van professionaliteit en het gevaar van 'aangeleerde hulpeloosheid' centraal. In het UMCG werken vele professionals die met passie een vak hebben geleerd en dit vak met liefde uitoefenen. Tegelijkertijd bestaan er vele regels en procedures die de speelruimte van professionals sterk beïnvloeden.
In deze lezing vertelt Mark Mieras hoe door regels en procedures sluipenderwijs een bewustzijnsvernauwing kan optreden en hoe het een negatief effect heeft op onze creativiteit. Soms voelen we ons gevangen in het systeem. Zijn we geconditioneerd door hoe we gestuurd worden? Hoe kunnen we zelf initiatief nemen en er voor zorgen dat regels en procedures ons niet verlammen? Want juist innovativiteit en creativiteit geeft ons als professionals energie en stelt ons in staat toegevoegde waarde te leveren! 

Datum
Donderdag 14 november van 17.00-18.00 uur.

Locatie
Blauwe zaal, Onderwijscentrum UMCG

Sprekers

Mark Mieras (1962) is geboren en getogen in Amsterdam, is getrouwd en heeft drie tieners. In 1988 studeerde hij cum laude af in de theoretische natuurkunde. Sinds 1983 schrijft hij over wetenschap en sinds 2001 vrijwel uitsluitend over hersenonderzoek. Mieras publiceerde in onder andere Volkskrant, NRC-Handelsblad, Hollands Diep en Psychologie Magazine en is acht jaar als redacteur, eindredacteur en coördinator verbonden aan de wetenschapsredactie van het weekblad Intermediair. Hij werkt regelmatig mee aan radio- en televisieprogramma's. Mieras is vooral bekend als auteur van 'Ben ik dat?', 'Liefde' en 'Voor de leeuwen!'. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend beeld van ons bewegelijke brein. In 2013 verscheen 'Heftige Hersens!', een hersenboek over pubers en voor pubers.

Kosten & inschrijving

Kosten

Deze lezingencyclus wordt gefinancierd uit het Centraal Opleidingsbudget.

Inschrijving

Deelname aan deze lezing is aan een maximum aantal (50) gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. 


Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking
(t) 050 - 36 11 605 (e) Contact