Wenckebach Instituut

 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Healthy ageing

Print 
Healthy ageing: zorg voor ouderen en chronisch zieken

Het Wenckebach Instituut biedt u een samenhangend onderwijspakket van de zorg aan ouderen en chronisch zieken. Ons onderwijs bestaat uit praktische kennis, tools, hulpmiddelen en vaardigheden die op een integrale manier aangeboden worden. Vakinhoudelijk handelen wordt gekoppeld aan kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om goede zorg te leveren aan ouderen en chronisch zieken, zoals goed communiceren met patiënten/cliënten en samenwerken in een team. 

Wat vinden wij belangrijk? 

 1. Onderwijs is een co-creatie met de belanghebbenden. Het perspectief van de oudere/chronisch zieke en die van de cursist of organisatie zijn ons vertrekpunt.
 2. Goede samenwerking met onze partners. We bieden onze eigen trainingen aan maar zijn ook makelaar van onderwijsproducten die anderen ontwikkelden.
 3. Het leren/ontwikkelen op de werkplek staat centraal. De ervaringen van deelnemers zijn uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van de gewenste competenties. Hierbij staat de integratie van theorie en praktijk centraal.
 4. ​Eigen verantwoordelijkheid deelnemer. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun leer- en ontwikkelproces. Wij faciliteren hen met diverse hulpmiddelen.
​ ​

Kwaliteit vinden we belangrijk: daarom zetten wij alleen experts op het vakgebied in bij het maken en geven van onderwijs en zetten we effectieve onderwijsvormen in.

​​​Voor wie?

Ons pakket richt zich op de gehele keten van professionele en informele zorg:

 • professionals in de gezondheidszorg
 • welzijnmedewerkers
 • mantelzorgers, informele zorg
 • medewerkers van gemeentes.


Soorten onderwijsprogramma

Bij ons vindt u zowel afgebakende onderwijsprogramma’s als programma’s die op maat gemaakt worden voor u als professional of organisatie. Naast de onderwijsprogramma’s die het Wenckebach Instituut aanbiedt, vindt u op deze pagina's website ook onderwijsprogramma’s van onze partners. Vindt u niet wat u zoekt, neem dan contact met ons op. Wij maken dan samen met u een passend onderwijsprogramma.​​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram