Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers

Verdiepingscursus Geriatrie en Gerodontologie

Datum: 19 oktober 2017
Inschrijving: Niet meer mogelijk
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

De Masterclass gerodontologie is een bij- en nascholingsprogramma voor tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici die zich verder willen bekwamen in de geriatrie. Naast deze masterclass wordt in 2017 een verdiepingscursus georganiseerd. Het betreft een verdieping van de masterclass gerodontologie basis en de cursus is dan ook alleen toegankelijk voor hen die deze masterclass gerodontologie gevolgd hebben of erkend zijn als tandarts geriatrie.

Doelgroep

Oud deelnemers masterclass (tandartsen, mondhygiënisten en tandtechnici en andere zorgprofessionals).

Doel

Het hoofddoel van de verdiepingscursus is om tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici verder en breder te scholen in de mondzorg voor de groep kwetsbare ouderen, zowel in de algemene praktijk, in de thuissituatie als in het verpleeghuis. Deelnemende tandartsen kunnen de masterclass basis- en verdiepingscursus gebruiken in hun portfolio wanneer zij de aanvraag willen doen om erkend te worden als tandarts geriatrie.

Programma

Programma

De scholing omvat een breed scala aan onderwerpen, zowel uit de tandheelkunde als ook uit aangrenzende vakgebieden. Dit is bewust gekozen omdat in de gerodontologie samenwerking met andere disciplines noodzakelijk is.  Docenten komen uit verschillende disciplines binnen de geriatrie en krijgen ruim tijd om hun kennis over te dragen. Daarnaast  is er tijd voor discussie en is het voor cursisten mogelijk om zelf ook iets in te brengen (mits zij dat van te voren kenbaar hebben gemaakt). Het hoofddoel van de verdiepingscursus is om tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici verder en breder te scholen in de mondzorg voor de groep kwetsbare ouderen, zowel in de algemene praktijk, in de thuissituatie als in het verpleeghuis. Verder kunnen de deelnemende tandartsen de masterclass basis en verdiepingscursus gebruiken in hun portfolio wanneer men de aanvraag wil doen om erkend te worden als tandarts geriatrie (zie daarvoor de website van de Nederlandse  vereniging voor Gerodontologie).


19 oktober
De verdiepingscursus op 19 oktober zal onder andere gaan over depressie, angst en vermijding bij ouderen en persoonlijkheidsstoornissen op latere leeftijd, coping en omgang.

Bekijk hier het uitgebreide programma


Locatie

Onderwijscentrum UMCG, Ronde Zaal

Sprekers

Mw.drs. H.H.M. Hegge, internist ouderengeneeskunde, UMCG
Dr. A.R. Hoeksema, tandarts-geriatrie, Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, UMCG
Mw.dr. A. Visser, tandarts-geriatrie, Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, UMCG

Docent


Accreditatie

Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij de KRT, KRM en ONT.
Op verzoek ontvangt u na afloop een bewijs van deelname.

Organisatie

Wenckebach Instituut UMCG, Postgraduate School of Medicine, in samenwerking met organisatoren Masterclass Gerodontologie.

Programmacommissie / Organisatiecommissie
Dr. A.R. Hoeksema, tandarts-geriatrie, Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, UMCG
Dr. J. Tams, tandarts, Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, UMCG
Dr. A. Visser, tandarts-maxillofaciaal prothetist en tandarts geriatrie, Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, UMCG

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelname aan deze masterclass kost € 150,- per persoon.
Inclusief koffie, thee, lunch, borrel, diner en reader.

U kunt online (via IDEAL) betalen. UMCG-medewerkers kunnen ook via kostenplaats of persoonlijk budget betalen. 

Inschrijving

U kunt zich tot en met 12 oktober 2017 inschrijven. Deelname is aan een maximum aantal gebonden, inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Wij informeren u zo snel mogelijk over plaatsing.

Annulering van uw inschrijving is mogelijk tot 12 oktober 2017. In dat geval worden administratiekosten (€ 25 ,-) in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Postgraduate School of Medicine
(t) 050-3613307 (e) Contact