Wenckebach Instituut

  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voedselveiligheid op verpleegafdelingen, opfriscursus

Datum: 25 februari 2020
Inschrijving: Volgeboekt
Soort: Cursus/workshop
Algemeen

Goede voeding is belangrijk voor het genezingsproces van patiënten. Het is in het belang van de patiënt dat het UMCG goede voeding verstrekt en ook veilig met de voeding omgaat. De voedselveiligheidsnorm ISO 22.000 schrijft voor hoe ziekenhuizen met voeding moeten werken. De norm schrijft ook voor dat je je kennis eens in de drie jaar opfrist. Dat kan in deze opfriscursus. De cursus is in samenwerking met het cluster voedingszorg van de facilitaire dienst van het UMCG ontwikkeld.

Doelgroep

UMCG-medewerkers die zich bezig houden met het bereiden, serveren en bewaren van voeding op verpleegafdelingen: voedingsassistenten, afdelingsassistenten, helpenden en assistenten in de zorg. De cursus kan ook op maat ontwikkeld worden. Dit kan ook voor niet-verpleegafdelingen: HACCP ISO 22000.

Doel

Na afloop van deze opfriscursus:

  • heb je de kennis van de voedselveiligheidsnorm weer paraat;
  • kun je voeding bereiden, serveren en bewaren volgens de norm;
  • kun je kritische punten in de voedingsketen registreren;
  • ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving.

Programma

Programma

De cursus is op dinsdag 25 februari en duurt van 08.00-13.00 uur.

Locatie
Onderwijscentrum UMCG

Kosten & inschrijving

Kosten

Deelnamekosten ad € 115,- per persoon worden gefinancierd vanuit het Algemeen Opleidingsbudget. Eventuele verletkosten zijn voor rekening van de afdeling.

Inschrijving

Deelname aan deze cursus is aan een minimum (10) en maximum aantal (15) gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.


Algemene voorwaarden

Meer informatie

Meer informatie

Wenckebach Instituut UMCG
Secretariaat School of Nursing & Health
(t) 050 - 36 19 208 (e) Contact