•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor verwijzers

Print 

Het nieuwe coronavirus: behandelaanbod afdeling Psychiatrie

Vanwege het nieuwe coronavirus hebben we voorlopig het behandelaanbod aangepast. Poliklinische – en deeltijdbehandelingen worden in principe omgezet in een telefonische afspraak of een afspraak via beeldbellen. We bellen al onze patiënten voor overleg.

Voor verwijzers

Klinische afdelingen blijven open en ook onze acute – en crisiszorg gaat gewoon door. Nieuwe aanmeldingen waarbij geen sprake is van spoed worden op een wachtlijst geplaatst.

Corona Unit

Coronapatiënten met een psychiatrische aandoening kunnen terecht op de corona-unit van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP). Het gaat om patiënten voor wie opname op de somatische afdeling niet nodig is, maar die wel klinische psychiatrische zorg nodig hebben. De unit beschikt over negen bedden. 

​​​

​​U vindt op dit deel van de site praktische informatie over het verwijzen naar het UCP. Ook vindt u hier informatie over de dossiervoering en wachtlijsten.

De aanmeldservice UCP is het eerste aanspreekpunt voor verwijzers en patiënten van het UCP. Niet alleen tijdens kantooruren, maar voor crisis 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar. Het telefoonnummer van de aanmeldservice UCP is (050) 361 88 80 en het faxnummer (050) 361 90 49.

 

Subafdelingen