•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Lotgenotencontact

Print 

​​Het UCP organiseert lotgenotencontact voor patiënten die een psychose hebben meegemaakt en die graag in contact willen komen met anderen. Lotgenotencontact is voor veel patiënten een bron van herkenning, erkenning, steun en informatie. Het kan ondersteuning bieden bij het verwerken van een psychotische stoornis en bij het leren leven met een deze stoornis.

Bijeenkomsten

In aanwezigheid van een hulpverlener wordt tijdens acht of meer bijeenkomsten in een ontspannen sfeer gesproken over onderwerpen die door de groep worden ingebracht. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen. Als u vooral veel wilt luisteren of juist vertellen, is dat mogelijk. Als u het moeilijk vindt om in een groep te praten, dan wordt daar rekening mee gehouden.

Waar en wanneer

Eens per twee weken is er op dinsdag van 17.00 tot 18.30 uur een bijeenkomst. De bijeenkomsten vinden plaats in het UCP.​

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat van de afdeling Psychose, telefoon (050) 361 21 32. U wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de hulpverlener die de gespreksgroep begeleidt. U krijgt dan extra informatie over de lotgenotengroepen en kunt vragen stellen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van de groep. Voor koffie/thee en broodjes wordt gezorgd.

Meer informatie

Lees ook het artikel 'Lotgenotengroepen voor mensen met een psychose verbeteren kwaliteit van leven'. Het artikel beschrijft dat lotgenotengroepen een zinvolle aanvulling zijn op de behandeling.