•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Samenwerkingsverbanden

Print 

​​Om voor ieder zorg op maat te kunnen bieden is goede samenwerking nodig tussen hulpverleners, patiënt, familie en andere betrokkenen. Hierbij is goede zorg organiseren echt maatwerk. Om voor mensen allerlei verschillende soorten zorg te kunnen organiseren en daarbij een constante kwaliteit te bereiken, hebben organisaties in de provincie Groningen en de ‘kop’ van Drenthe besloten intensief samen te werken. Deze samenwerking heet het Zorgprogramma Psychotische Stoornissen voor de provincie Groningen.

Alle zorg in de provincie Groningen en de kop van Drenthe voor mensen die psychose hebben meegemaakt wordt aangeboden op basis van hetzelfde zorgprogramma. Veel medewerkers blijven met enthousiasme bouwen aan dit netwerk, voor mensen met psychose en hun omgeving.

Het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG en Lentis worden ondersteund door het Rob Giel Onderzoekcentrum om samen de best mogelijke zorg aan te bieden. Er zijn binnen de provincie Groningen afspraken gemaakt over wie welke diagnostiek en zorg organiseren. Dat is in sommige gevallen bij Lentis, in andere gevallen bij het Universitair Centrum Psychiatrie. Iedere patiënt maakt samen met de behandelaar een behandelplan. Onderdelen van dat behandelplan zullen meestal uit het provinciale behandelprogramma komen. Indien nodig kan ook aanvullende zorg worden gezocht bij andere instellingen.