•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Deeltijdbehandeling Depressie

Print 

Het UCP biedt een 1- en een 4-daagse Deeltijdbehandeling depressie. Dit zijn intensieve vormen van behandeling van het zorgprogramma Stemmingsstoornissen. De 1-daagse behandeling is voor mensen die langdurig (meer dan 2 jaar) last hebben van depressieve klachten. De 4-daagse behandeling is intensiever en biedt daarmee ook meer dagstructuur. U kunt de deeltijdbehandeling volgen als u bent verwezen door een psychiater van het UCP of uw huisarts.

Intake

Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intake. Bij de 1-daagse behandeling krijgt u een gesprek met de psycholoog (behandelcoördinator), de verpleegkundige en de psychiater. Bij de 4-daagse behandeling krijgt u een gesprek met de psycholoog en een verpleegkundige, gevolgd door een gesprek met de psycholoog en de psychiater.

Tijdens de intake worden uw klachten in kaart gebracht en wordt een diagnose gesteld. Verder onderzoeken de behandelaars of u baat kunt hebben bij de behandeling en leggen zij uit wat u kunt verwachten. Hierbij komt ook uw eventuele medicijngebruik ter sprake. In de intake wordt nagegaan of de deeltijdbehandeling inderdaad geschikt voor u is.