•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Behandeling

Print 

Het UCP biedt een compleet zorgprogramma voor mensen met een depressie.

Welke behandelingsmogelijkheden?


Intensiviteit

In overleg met u zal worden gekeken welke behandeling het meest passend is, en hoe intensief. Behandeling op de polikliniek is het minst intensief, deeltijdbehandeling is intensiever en opname is het meest intensief:

  • Polikliniek. Op de polikliniek wordt met u afgesproken hoe vaak u naar de polikliniek komt voor een afspraak,
  • Deeltijdbehandeling. Tijdens een deeltijdbehandeling bent u één of meerdere dagen per week overdag in het UCP om een behandelprogramma te volgen,
  • Opname. Tijdens opname verblijft u in het UCP, waarbij u overdag een behandelprogramma volgt.​

Zorg op maat

Het UCP kan meestal alle zorg bieden die nodig is. U kunt bij ons terecht voor het gehele traject van diagnose, behandeling en nazorg. De verschillende onderdelen van het programma sluiten naadloos op elkaar aan. We bieden de behandeling aan die noodzakelijk is voor het herstel van de klachten. Slaat de behandeling niet voldoende aan bij u, dan wordt de zorg intensiever. Maar ook de omgekeerde richting is mogelijk. Zo streeft het UCP zorg op maat na.

Meedoen en meedenken

Samen met uw behandelaar stelt u een behandelplan op. Het meedoen en meedenken in de behandeling wordt zeer op prijs gesteld. Alleen op die manier kan het UCP u de beste, meest doelmatige en goed afgestemde therapie bieden.

Onze behandelingen zijn altijd 'evidence based'. Dit betekent dat we die behandelingen bieden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze het best zijn voor uw klachten. Dit geldt zowel voor de behandelingen met medicijnen als voor de psychologische behandelingen.

Verwijzen

Als u voor uw klachten behandeld wilt worden in het UCP, neem dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u verwijzen naar de aanmeldservice​ van het UCP.​