•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Behandeling

Print 

​​Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) van het UMCG behandelt mensen die in hun dagelijks leven worden belemmerd door een angst en/of dwangstoornis. Het doel van de behandeling is het verminderen van de klachten.

Zorg op maat

Meestal kan het UCP de zorg en behandeling bieden die u nodig heeft. U kunt bij ons terecht voor het gehele traject van onderzoek, behandeling en nazorg. Hierbij sluiten de verschillende onderdelen binnen het programma naadloos op elkaar aan. We bieden die behandeling aan die noodzakelijk is voor het herstel van uw klachten. Slaat de behandeling niet voldoende aan bij u, dan wordt de zorg intensiever. Maar ook de omgekeerde richting is mogelijk. Op deze wijze streeft het UCP zorg op maat na.

Meedoen en meedenken

In de gesprekken met de psychiater/arts-assistent kunt u bij het opstellen van uw behandelplan de eerstvolgende stap(pen) en de kans op herstel door zo’n stap bespreken. Uw meedoen en meedenken in de behandeling wordt zeer op prijs gesteld. Alleen op die manier kan het UCP u de beste, meest doelmatige en goed afgestemde therapie bieden. 

Onze behandelingen zijn altijd ‘evidence based’. Dit betekent dat we die behandelingen bieden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze het best zijn voor uw klachten. Dit geldt zowel voor de behandelingen met medicijnen als voor de psychologische behandelingen.

Verwijzen

​Wilt u verwezen worden naar het Team Angst- en Dwangstoornissen van het UCP, neem dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u verwijzen naar de aanmeldservice UCP.