•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Burnout

Print 
​​​​​

​​Bij een burnout heeft u psychische klachten die te maken hebben met uw werk of uw werkomgeving. D​e psychische problemen kunnen zich uiten in onder meer extreme moeheid, futloosheid en slapeloosheid. U kunt zich gespannen voelen, prikkelbaar zijn en sneller geëmotioneerd​.​ 

Het kan ook zijn dat u piekert over uw werk, er tegenop ziet om naar het werk te gaan en minder presteert dan gewoonlijk. En daarbij het gevoel heeft er niets aan te kunnen veranderen.

Behandeling

Als u een burnout heeft, kunt u naar het Universitair Centrum Psychiatrie (het UCP) worden verwezen voor een behandeling. Het UCP biedt een intensief programma in groepsverband met als doel verandering in uw situatie te brengen. Door oefening en training krijgt u meer zicht op uw functioneren. U leert uw kwetsbare kanten ontdekken en hoe u daar het beste mee kunt omgaan, zonder zelf in de problemen te raken. Het is de bedoeling dat u uw werk weer oppakt of voortzet, ​​op een manier waar u zich goed bij voelt.

Informatie en verwijzing

Als u voor uw klachten behandeld wilt worden in het UCP, neem dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u verwijzen naar De Balie van het UCP.