•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatie voor patiënten

Print 
​​

​Zoekt u hulp? Voor uzelf, uw naaste, uw vader of moeder of voor uw (volwassen) kind? Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) behandelt en begeleidt volwassenen en ouderen met psychiatrische aandoeningen.

Topspecialistisch

Het UCP biedt psychiatrische diagnostiek en behandeling van hoge kwaliteit. Patientenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en innovatie gaan bij ons hand in hand. Ons doel is een maximale kans op volledig herstel. Uw huisarts, maar ook een behandelaar vanuit een andere instelling kan naar ons verwijzen, bijvoorbeeld als u door een eerdere behandeling onvoldoende bent opgeknapt.

Patiënt in gesprek
 

Binnen het UCP werken we met zorgprogramma’s. Dit betekent dat u een  behandeling krijgt die aansluit bij uw klachten. De behandeling is  zo lang als nodig is, en zo kort en weinig belastend als mogelijk is. Uiteraard houden we hierbij rekening met eerder doorlopen behandelingen.
Wij besteden veel aandacht aan uw sociaal functioneren, bijvoorbeeld in het gezin, op het werk of in uw vrije tijd. Dit kan een rol spelen in het ontstaan of voortdurend aanhouden van klachten, maar kan ook een belangrijke bijdrage zijn bij uw herstel of het behoud daarvan.

Bijzondere expertise

Als universitair centrum beschikken we over bijzondere expertise en aanvullende, deels experimenterende, mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast hebben we  korte lijnen met andere specialismen in het UMCG, waardoor we patiënten die naast psychische problemen ernstige lichamelijke problemen hebben, goed kunnen behandelen.

Contact of informatie?

U kunt voor informatie en advies op werkdagen bellen met de aanmeldservice UCP, telefoonnummer (050) 361 88 80. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 – 16.30 uur.